Dovolená v Chorvatsku – tipy na výlety

Dovolená v Chorvatsku – tipy na výlety

29. července 2012,

Sponzorované odkazy

Přimhouříme oči pod žárem slunce, uvelebáme se na lehátko a popíjíme svěží letní drink. Mořský vánek si sem tam pohraje s vlasy a přes sluchátka, z nichž se line naše oblíbená hudba občas zaslechneme plážové prodejce kukuřice nebo výletů lodí. I takto mnohdy vypadá naše dovolená v oblíbené prázdninové zemi – v Chorvatsku.

Uvykli jsme relaxovat u vody, případně navštívit některé s kouzelných měst jako je Split, Zadar nebo Dubrovník. Kdo je skalním příznivcem Chorvatska, určitě by si neměl nechat ujít krásy nejen těchto měst, ale i chorvatské přírody.

Populárním místem jsou zejména Plitvická jezera, kde se návštěvníci snaží zachytit každý krok náčelníka Vinnetou. Na takovou návštěvu je vhodné vyčlenit celý den, případně víkend. Areál je obrovský a zasluhuje si pozorné prohlédnutí. Všechny potřebné informace naleznete zde.

Vlivem nadšení ze světoznámých Plitvických jezer turisté často přehlédnou neméně nádherný Národní park Krka. A tak pokud se chystáte do Šibeníku, Vodice, Biogradu nebo budete mít cestu kolem, alespoň zajděte na krátkou prohlídku. Provozovatelé parku doporučují zejména prohlídku lodí, při níž si dosyta vychutnáte všecny krásy. Jedná se o naprostou oázu klidu a míru. Věřte, že onen klid ve vás přetrvá po obu celé dovolené. Webové strány i s ceníkem ke stažení zde

Nejen kouzelná příroda, ale také nezapomenutelná zábava

V Chorvatsku se během léta koná mnoho festivalů a koncertů. Navštívit je možné jak klasické folklorové akce tak řádné hudební festivaly s místními kapelami a patřičným množstvím alkoholu všeho druhu.

Aktuální je festival 7jezera, který se koná v lůně překrásné přírody Bacinska Jezera. Vše potřebné se dozvíte na webových stránkách Festivalu se zúčastní i oblíbená kapela Dječaci.

Největší párty v Chorvatsku najdete na pláži Zrće. Informce o akcích jsou na stránkách v angličtině s označeným datem, takže se lehce zorientuje každý – http://www.zrce.hr .

Fesivaly v duchu folklóru a tradic se konají převážně v červnu a červenci. V současné době probíhá jeden takový festival na ostrově Krka a program je zveřejněn na internetových stránkých http://www.krk.hr/…ar_dogadanja .

Zdroj: thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii cestování a dovolená.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu