Svatby v plném proudu – vše, co musíme zařídit

Svatby v plném proudu – vše, co musíme zařídit

27. července 2012, svatba, svatební hostina, svatební dekorace, svatební tabule, svatební šaty, plánování svatby, svatební koordinátor

Sponzorované odkazy

Z ročních období si nečastěji vybíráme léto pro konání slavnostních příležitostí. Máme tak perfektní možnost uspořádat letní večerní párty na zahradě, grilování s přáteli anebo svatební hostinu. Zrovna se nacházíme v sezóně, kdy jsou svatby v plném proudu. Pojďme si připomenou, co vše je nezbytné zařídit.

Místko konání svatebního obřadu

Velmi důležitý je termín, který je nezbytné zamluvit zavčas. Zejména pokud chceme uspořádat svatbu na zámku nebo v den se symbolickým datem. Venkovní svatby sice skýtají nebezbečí nevydařeného počasí, ale i na to se dá předem nachystat. Na trhu jsou k dispozici velké stany, určené právě pro pořádání takovýchto akcí a jen tak ledajaká letní přeháňka s nimi nepohne. Pokud si přejeme svatbu na zámku, můžeme se těšit i z pěkných fotek interiéru zámku. V České republice je mnoho zámků, které mají rezervované termíny až rok dopředu, tak si na výběr termínu dejme opravdu pozor a nepropásněme vysněné datum. Svatby v kostele mají kouzlo nejen pro věřící a dostává se jim stále větší pozornosti.

Svatební šaty a oblek

Pochopitelně šaty nevěsty patří mezi nejdůležitější prvky celé svatby. Nevěsta by si měla vyzkoušet více modelů, aby si byla opravdu jistá, že našla „ty pravé“ šaty. Muži mají k dispozici různé barvy obleků s propracovanými detaily. Někomu sluší vestička s výšivkou, jinému zapuštěný proužek a někdo dává přednost jednoduchému černému obleku. Ženichova kravata a případně vesta by měly ladit s celkovou barvou svatby a tedy i s kyticí nevěsty. Pro letní svatby jsou také vhodné bílé či béžové obleky. Záleží také na prostředí, kde se svatba koná. Pokud chcete mít vše vyladěné do puntíku, měli byste tyto faktory zvážit.

Svatební dekorace a výzdoba

Barva svatby je opět jedním ze stavebních pilířů, od něhož se vše odvíjí. Většinou se rozhoduje jako první o barvě svatební tabule, barvě květiny nevěsty, následně ostatních květin a následné sladění ženicha a svědků se všemi uvedenými prvky. Moderní je jednotná barva šatů družiček, která pochopitelně ladí s barvou květiny nevěsty. Nezapomeňme na korsáž, která taktéž musí se vším dobře korespondovat.

Jaké jsou oblíbené barvy posledních sezón? Zejména lososová, růžová, tyrkysová nebo fialová. Stále populárnější jsou originání svatby, které si zakládají na handmade výrobě různých prvků. Může tím být zdobení květin knoflíky, zcela netradiční svatební šaty v jiné barě než je bílá, svatební obřad ve vzduchu či pod vodou. Nic není nemožné. Jedná se pouze o Váš svatební den, a tak se nenechte svázat pravidly. Máme zde jistou etiketu, kterou bychom mohli respektovat, ale není to nezbytně nutné. Pokud si přejete svatbu uprostřed motocyklových závodů, směle dotoho. Pokud chcete červené šaty, nikdo Vám v tom nemůže zbránit.

Svatební tabule a její dekorace

Dekorace svatební tabule může mít milióny podob. Nejprve si určíme kombinaci barev a pak se začneme zaobírat prvky, které by ji měly zdobit. Jako první přichází na řadu květiny, organzy, svíčky a drobné zdobící komponenty.

Zdobení svatební tabule si lze objednat od svatebního koordinátora, stejně tak i koordinaci celé svatby. Ulehčíte si mnoho starostí. Navíc koordinátoři mívají kontakty, které nám běžně nejsou dostupné.

Co takhle dopravit svatebčany na hostinu historickým autobusem?

Originální svatební den

Jedinečná svatba počíná už od poslání svatebního oznámení. Přejete si něco zcela netradičního a originálního? Plánujte satbu se všemi detaily. Jedním z nich je právě svatební oznámení, které Vám v mnoha salonech navrhnou dle Vašeho přání a nemusíte si vybírat z ohraných vzorů.

Dejte si svatební oblek a šaty ušít na zakázku. Šikovná švadlena si poradí s nejedním návrhem i za rozumnou cenu. Ano, opravdu takové švadlenky ještě jsou, jen je třeba se po nich poohlédnout.

A co svatební menu? Polévka s játrovými knedlíčky, svíčková nebo pečínka se zelí? Ani to není žádné pravidlo. Cateringové společnosti Vám rádi přichystají cokoliv jiného.

zdroj: www.svatby-amoroso.cz , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu