Zvířecí motivy v podzimní módě

Zvířecí motivy v podzimní módě

18. září 2012, zvířecí potisk, zvířecí motiv, podzimní trendy

Sponzorované odkazy

Ještě před několika lety jsme pustili do skříní opatrně leopardí potisk, který v současné době není v krámech ničím netradičním a dnes začínají pronikat na módní mola další zvířecí motivy. Když se v loňském roce objevil v kolekci HM (mimo jiné) větší svetr s potiskem koníků, vzbudil u široké veřejnosti rozpaky a u blogerů velké nadšení. A tak se zdá, že místo oblíbených motivů peace, love a postavy Mickey Mouse vystřídají zvířata. Srdíčka, zvířátka a kreslené postavy patřily vždy na trika pouze dětem. Jsme svědky rychlé obměny trendů a zdánlivě infantilní motivy si začínají razit cestu slávy srovnatelnou s Hollywoodem.

Trička s tygrem, zebrou a nebo sovou jsme vídali již dříve. Nabízeli je na příklad obchody jako je New Yorker, eshop Asos a nebo značka Killah. Od triček se zvířátka rozšířila i na další kusy oděvů a zejména doplňků.

Zvířecí motivy nejsou výsadou pouze dámského oblečení. I pánové mohou vyzkoušet nějaký extravagantní kousek a nebo alespoň „ulovit“ originální spodní prádlo.

Vezměme si ptačí potisk, který se stal velkým trendem. Stejně tak šperky se sovami, vlaštovkami a nebo pásky.

Trend motivů zvířat v podzimní kolekci graduje. Nejsme jím sice přesyceni, ale zároveň jej nelze přehlédnout. Někdy se setkáme pouze s leopardím či zebřím potiskem, jindy objevíme koťata, sovy či tygříky.

Zejména bižuterie zaznamenává nárůst živočišného druhu více, než kdykoli předtím. Designéři nám v podzimních kolekcích nachystali přívěsky koní, pávů, psů i drobného hmyzu. Stejně tak tyto zvířata zakoupíme v podobě broží či prstenů.

Zdobení kabelek jak celým potiskem tak detailem působí zajímavě.

I když někdy srší doplňky dětskou naivitou, dostává se jim se stejnou častostí mistrného zpracování. A to zejména ze strany výrobců značkového zboží.

Velmi oblíbené začínají být boty se zvířecími motivy a to především s ptačími motivy. Těmi se ostatně již před mnoha lety nechal inspirovat Robert Rivier, slavný návrhář a kreativní osobnost, který se nebál přicházet se zcela originálními a extravagantními nápady. Leopardí baleríny vytvořil již v roce 1963.

Kreativita nechybí ani značce Kobi Levi, ostatně na jedinečnou nabídku bot se podívejte sami. Ve videu rozpoznáte mezi botami labuť, psa nebo dokonce předměty běžné denní potřeby:

Zvířecí motivy více a více upoutávají naši pozornost a zajisté mezi nimi objevíme vhodný kousek, který se hodí přímo k nám.

Zdroj: www.asos.com , www.polyvore.com , www.youtube.comwww.zara.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu