Co mají všichni s těmi knírky!? / Moustache trend

Co mají všichni s těmi knírky!? / Moustache trend

13. září 2012, moustache trend, knírky, moustache móda, moustache oblečení, mustache

Sponzorované odkazy

Musím se přiznat, že pokaždé, když se v módě objeví něco tak kontroverzního a nápadného jako je právě moustache trend, nechává mě to úplně klidnou, jelikož mám za to, že takové trendy si osvojují jen celebrity a bloggeři. A ačkoliv moustache trend není až takovou novinkou, musím se přiznat, že až donedávna jsem ho vídala právě jen na blozích a v módních časopisech. Tedy až do té chvíle, než jsem při svém výletu do polského Krakowa, nespatřila na zastávce asi tak 14letou dívku s hipster slunečními brýlemi, které k sobě měly řetízkem připojen plastový černý knírek, který se dívce pohupoval pod nosem. Tuto vychytávku jsem sice už viděla, ale opravdu jen na celebritách a módních freaks, a tak jsem dalších pět minut čekání na zastávce přemýšlela nad tím, proč to proboha doopravdy někdo nosí? Kde se tedy vzal trend knírků? Proč je to trend? A proč o tom vlastně píšu?

Musím říct, že při svém pátraní za zrodem trendu moustache neboli také zkráceně ‘stache, jsem moc nepochodila a zjistila, že to nikoho vlastně nezajímá. Má to tedy nějaký význam? A je to vůbec důležité? Jeden hlubší význam ale knírky mají. Jsou totiž symbolem boje proti rakovině prostaty. Každý rok v listopadu (19. Listopadu je pak mezinárodní den knírků) kampaň Movember (moustache + November) žádá muže po celém světě, aby si nechali narůst knír a pomohli tak získat finanční prostředky a zájem o nejzávažnější zdravotní problémy mužů. No, ale je toto pro všechny, co jsou knírky posedlí důležité? A vědí to vůbec? Zdá se, že vlastně ani ne, hlavně že je to cool.

Knírky mají podle všeho na svědomí tzv. hipsteři (ostatně jako téměř všechny poslední trendy), pro které jsou knírky originálním a ironickým vyjádřením proti konvenčním módním myšlenkám. A jak už to tak bývá, z původně originální a cool věci, se stal rychle masový trend, který pozbyl na významu. A tak dnes máme knírky na tričkách, hrnkách, již zmiňovaných brýlích, dokonce i na nehtech, ve formě různé bižuterie, v citátech, na zdech atd. atd. Knírky můžou být téměř všude. Otázkou je – na jak dlouho? A jak by řekl klasik – Dávám jim rok..maximálně dva!

Zdroje: www.polyvore.com, pinterest, weheartit.com, http://www.gagsandgoods.com/…-p-1057.html

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu