Lakované lodičky opět na výsluní

Lakované lodičky opět na výsluní

4. října 2012, boty na podpatku, lodičky, lakované lodičky, high heels

Sponzorované odkazy

Jak vám již název článku napovídá – lakované lodičky jsou zpět. Vlastně nikdy úplně nevyšly z módy, jen byly trochu v ústraní, ale jejich doba je opět tady. Jste rády? Měly byste být.

Kdysi dávno byly dámské lodičky považovány za ďáblův nástroj. Možná to tak trochu pravda je – ovšem v nadlehčeném slova smyslu. Tento „ďábelský nástroj“ zabírá především na muže. Jsou něžné i divoké. V největším rozkvětu nošení lodiček – tedy ve 20. století – nezůstalo jediné mužské oko bez povšimnutí. Dámské lodičky se zkrátka staly symbolem ženskosti.

V dnešní době existuje spousta druhů lodiček. My se dnes věnujeme těm lakovaným. A jakým barvám dát přednost a být tuto sezónu zaručeně in? Tak dávejte velký pozor – vsaďte na béžovou, černou a rudou. Říká se, že podle výběru druhu a typu lodiček se pozná povaha majitelky. Krémové odstíny působí něžně a plaše, černá je nestárnoucí klasikou, ač možná působí občas konzervativně, ale na druhou stranu tajemně. V červených lakovaných lodičkách vás nikdo nepřehlédne – budete se cítit sebejistá a sexy. Cílevědomé ženy často obouvají červenou. Na jaře 2013 očekávejte přechod od výrazných barev k pastelovým. Zkrátka si minimálně dva páry lakovaných lodiček pořiďte a věřte, že neprohloupíte. Budou se nosit další nadcházející sezóny.

Co setvarů boty týče – to je v podstatě na vás. Nosí se špičaté špičky lodiček (ovšem ne příliš) i zakulacené. Samozřejmě ani v lodičkách bez špičky s vyčuhujícími prstíky nešlápnete vedle, ale klaďte důraz na řádnou pedikůru a pěstěné nehty. Posledním velkým trendem módního světa jsou lodičky na platformě – boty vypadají velice vysoké a spousta žen se obává, že by chůzi na takto vysokých podpatcích nezvládla. Opak je pravdou. Lodičky sice působí, že podpatek je velmi vysoký, avšak je zde skrytý „fígl“. V přední části klenby boty je platforma, která je dokonale skryta, páč působí, jakoby tam nebyla. Zvenčí nejde vidět, je vsunuta dovnitř boty. Perfektní trik, jak si prodloužit nohy.

Lakované lodičky noste ke skinny jeans stejně jako k šatům, šortkám či sukni. Které z lakovaných lodiček oslovily vás?

Zdroje: www.polyvore.com, www.nelly.com, www.asos.comwww.karmaloop.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu