Odklon od elegance – Dámské i pánské sportovní bundy 2012

Odklon od elegance – Dámské i pánské sportovní bundy 2012

27. října 2012, nepromokavá bunda, skate, Urban Classics, dámské bundy, pánské bundy, podzim 2012, zima 2012, softshell, sportovní bundy, adidas, Nike, H&M

Sponzorované odkazy

Jste vášnivým sportovcem či sportovkyní? Milovník nebo milovnice ležérního stylu? Nechcete nosit stále jen elegantní oblečení, ve kterém se cítíte upnutě? Tak právě pro vás je tu tento článek! Zima už je tu, a tak je je zapotřebí sáhnout po nějaké té teplejší bundě, a to zvlášť v brzkých ranních hodinách a pozdních večerních.

Sportovní bundy budou tím pravým kouskem pro sportovce, ale i pro ty, kteří sportu moc neholdují. Tyto bundy vás svými vlastnostmi příjemně překvapí při procházkách se psem, nákupu ve městě nebo při jakýchkoli pracích na zahradě. Je spousta možností, jak sportovní bundu využít. Určitě se tedy bude hodit každému.

Když se řekne sportovní bundy, každému se určitě jako první vybaví sportovní značky, které je produkují. Nejznámější a také nejvíc dostupné jsou značky jako Nike, adidas, Alpine Pro, Puma, Nordblanc či Reebok. Nejsou to ale jen tyto značky, u nichž v obchodech naleznete sportovní bundy. Určitě si vyberete i v různých skate-shopech, kde budete moci vybírat ze značek K1X, Urban Classics, Roca Wear, Turbokolor, Crooks & Castles, Wrung, Ecko nebo Horsefeathers. Pokud těmto obchodům příliš neholdujete, určitě vás mile překvapím. Sportovní bundu si budete moci pořídit i v obchodech známé značky H&M.

Dalším kritériem, podle kterého lze sportovní bundy rozdělit, je sport, ke kterému budete bundu nosit. Toto rozdělení je velmi důležité, protože bundy se od sebe velmi liší. Každá je vyrobena speciálně tak, aby vám při vašem sportování nějak nepřekážela. Bundy na běhání jsou většinou upnuté nebo se dají alespoň nějakým způsobem stáhnout. Zapínání na zip je občas jen poloviční, říká se mu half-zip. Tyto bundy využijete například i při dnes velmi oblíbeným Nordic Walkingu neboli chůzi s hůlkami. Jiné jsou pak bundy na hory, které nosíte při zimních sportech. Ty jsou o mnohem teplejší a v mnoha případech i vyztuženější. Dále pak rozlišujeme sportovní bundy na tennis, golf, outdoor nebo atletiku.

Také materiál, z kterého jsou sportovní bundy vyrobené, je velmi podstatný. Je dobré tyto materiály rozlišovat a znát je a to především kvůli počasí, ve kterém se rozhodnete sportovat. Každý známe bavlnu, která je hojně využívaným materiálem. Především ta 100% bavlna je velmi kvalitní, příjemně se nosí a absorbuje pot. Setkat se můžeme i s bundami termálními, ve kterých nám bude příjemně teploučko, ale přiměřeni, abychom neměli přílišnou produkci potu. Určitě jste již slyšeli pojem softshell, což je materiál nové generace, který má vynikající funkční vlastnosti. Softshellové bundy jsou nepromokavé, větruodolné a prodyšné. Vášnivý sportovci pak jistě ocení bundy odlehčené, o kterých ani nebudou vědět, že je na sobě mají.

Zdroje: www.polyvore.com www.queens.cz www.ikonikstore.cz

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu