Bouclé kabátky – trend, který nesmí chybět ve vašem šatníků

Bouclé kabátky – trend, který nesmí chybět ve vašem šatníků

3. prosince 2012, bouclé kabáty, saka bouclé, dámské kabátky bouclé

Sponzorované odkazy

Milovníci svěží francouzské elegance jsou jistě z módních trendů podzim/zima 2012 nadšení. Vrací se mnoho jedinečných prvků z let minulých, mezi nimiž letos nemůžou chybět bouclé (buklé) kabátky. Sám název napovídá původ kabátků – malebná Francie. První kousky nápaditých kabátků nevznikly nikde jinde, než v umělecké dílně velikánky módy Coco Chanel. Její kostýmky zná celý svět a kabátky bouclé byly jejich nedílnou součástí.

Bouclé materiál a kabátky

Proč je bouclé praktickým materiálem pro výrobu kabátů a sak? Bouclé (buklé) představuje smyčky a uzlíky vytvořené nejčastěji z vlny s příměsí chemických vláken. Právě nerovný povrch materiálu připomínající očka si získal název bouclé. K výrobě svrchních oděvů se používá především díky nízké mačkavosti materiálu. Sáčka a kabáty bouclé letos rozhodně nepřehlédnete, patří k jednoznačně nejvýraznějším trendům sezóny. Kombinují se s elegantní i sportovní módou.

Saka bouclé

Je pravda, že na kratší saka už je přeci jen zima. Nicméně sáčka bouclé jsou poměrně hřejivá a snadno se schovají pod péřový kabát.

Nenechte se odradit chanelovskou elegancí a skombinujte takové sako bez ostychu s džínami nebo s kalhotami se sníženým sede. Móda posledních let miluje kontrasty a nadšeně kombinuje prvky zdánlivě „neskombinova­telné.“

Kabáty bouclé

Dámské kabáty bouclé nabízí mnoho značek. Setkáme se s nimi běžně v Zaře nebo v obchodech značky Mango. Luxusnější provedení nabízí v České republice na příklad značka Liu Jo nebo Moschino. Délka kabátů sahá převážně těsně pod zadní partie, a proto dobře zahřeje i v chladnějších dnech. Často se setkáme na jednotlivých modelech se zajímavými a originálními detaily.

Kabátky a saka bouclé jsou hitem sezóny. Pořiďte si alespoň jeden kousek a hravě jej kombinujte dle fantazie.

Zdroj: www.asos.com , www.mango.com , www.polyvore.com , www.zara.com , istockphoto

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu