DIY cut aneb umění ostříhat samu sebe

DIY cut aneb umění ostříhat samu sebe

10. prosince 2012, DIY haircut, Jak se sama ostříhat, ostříhat se doma, vlasy, účesy

Sponzorované odkazy

Ostříhat se sama doma? Na to si dříve troufly jen profesionálky, polo-profesionálky anebo dobrodružné povahy. Dnes se však díky různým tutoriálům na youtube můžete ostříhat sama a výsledek nemusí být katastrofální.

Faktem je, že stále více žen a dívek volí tuto variantu, ať už proto, že nechtějí stále někam docházet, platit leckdy spoustu peněz, anebo jednoduše nejsou nikdy spokojeny s výsledkem – zbytečnou foukanou, která vám vytvoří z vlasů helmu apod. Spousta z nich se tak raději ostříhá sama, jelikož má absolutní kontrolu nad tím, jak moc se ostříhá. Často je také dosti složité vysvětlit kadeřnici „jak to chceme“, zvláště pokud nám je inspirací účes nějaké celebrity. A stále časteji i ten je výtvorem samotné celebrity, tak jako u dámské topmodelky Frejy Beha, který svým rockerským neupraveným účesem inspirovala mnoho dívek po celém světě. Samotná Freja pak vyzývá ženy a dívky, aby se nůžek nebály. Základním pravidlem je zachovat klid nezacházet příliš daleko. Vždy je lepší střihnout méně a až potom upravit. Dokonce i samotná Beyoncé často svou hřívu svěří do vlastních rukou. Nutno říci, že jako dcera slavné kadeřnice už má v rukou určitou zručnost. Díky videím na Youtube nebo Pinterestu se však i vy můžete stát svou vlastní kadeřnicí. Existuje jich spousta a dokonce najdete i ta od opravdových profesionálů, kteří si samozřejmě všimli tohoto fenoménu a nemohli zůstat pozadu. Jedním z nich je brit Lee Stafford, který tak všem, kteří se chtějí ostříhat sami, ukázal svoji vlastní techniku

DIY technika Lee Stafforda je určena pro ženy se středně dlouhými nebo dlouhými vlasy a dělá se na sucho. Spočívá v tom, že se udělá vysoký culík, který začíná ve střední části vlasové linie. Když rozhodneme o délce, začínáme vlasy stříhat rovně až do té chvíle, dokud špičky vlasů nevypadají jako štětka na holení. Vše hotovo do 15 minut.

Ale jak už jsem zmínila na začátku článku, i tzv. vlasové bloggerky mohou pomoci. Jednou z nich je například i Bebexo, která vám ukáže jak si ostříhat vlasy sestupně, ofinu apod.

Pokud se tedy rozhodne pro tentokráte schůzku s kadeřníkem vynechat a ostříhat se sama, ať už proto, že chcete ušetřit nebo jen proto, že se chcete zkusit ostříhat sama (věřte, že je to celkem zábavné) mrkněte na nějaké z těchto videí alespoň pro představu, jak bude výsledek vypadat. Samozřejmě nebude úplně dokonalý jako od kadeřníka, ale při troše zručnosti se vám určitě podaří vykouzlit dobře vypadající účes. Nezapomeňte, že hlavním pravidlem je nezacházet příliš daleko. Přeji pevnou ruku!

Zdroj: www.youtube.com, Thinkstock

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii vlasy a účesy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu