Jak vybírat maturitní šaty?

Jak vybírat maturitní šaty?

7. ledna 2013, plesové šaty, maturitní šaty, maturitní ples, společenské šaty

Sponzorované odkazy

Když jsem kdysi sháněla maturitní šaty, nebyl ještě tak velký výběr. Živě si vzpomínám na strohou nabídku jednotlivých půjčoven, kde se mačkaly plesové a společenské šaty společně se svatebními. Výběr byl především z korzetových šatů nebo šatů zcela jednoduchých bez jakéhokoliv nápadu. Kdo chtěl originální šaty, neměl jinou šanci, než si je nechat ušít na zakázku. Dnes je výběr zcela jiný. Půjčovny nabízejí překrásné šaty v rozmanitých střizích a pokud si nevybereme z nabídky českých půjčoven a salónů, můžeme si šaty objednat ze zahraničí.

Možná již mnohé z vás své vyvolené maturitní šaty mají doma nebo rezervované v půjčovně. Ale jistě jsou i také, co nechali shánění šatů na poslední chvíli. Máme pro vás několik tipů, jak vybírat maturitní šaty.

Nechejte si ušít vysněné šaty

Maturitní ples patří mezi jedinečné události v našem životě a na maturitních šatech si dává snad každá dívka záležet. Některá hledá jednoduchost, jiná si přeje šaty v duchu módních trendů a další chce maturitní šaty zcela originální. Na výše zmíněné šití na zakázku je sice trošku pozdě, ale šikovná švadlenka by si snad ještě s šaty na březnový ples poradila. Michaela Fridrichová ze Svatební agentury Amoroso potvrzuje vzrůstající zájem o zakázkové šití: „V našem salónu nabízíme zakázkové šití společenských i svatebních šatů. V posledních dvou letech jsem zaznamenala nebývalý nárůst zájemců o zakázkovou výrobu. Šaty si můžete koupit nebo pouze vypůjčit, a tedy i zaplatit daleko nižší cenu. V současné době jsou vyhledávané především jedinečné modely s detaily a netradičními prvky. Mezi nejoblíbenější střih patří asymetrické šaty – vpředu krátké a vzadu dlouhé.“

Střih maturitních šatů

Jestli něco může pokazit maturitní šaty, je to nevhodně zvolená barva nebo střih. Zvážit musíme typ postavy, barvu vlasů i výšku postavy. Na krásných modelkách z katalogů vypadají všechny šaty krásně. Ale realita bývá zcela jiná. Nesnažme se za každou cenu splynout s barvou, která sice modelce úžasně sluší, ale z nás se stává v lepším případě strašidlo. Mezi trendy barvy patří v současné době tyrkysová, zelinkavá, fuchsiová nebo červená.

Chystáte se na maturitní ples s přítelem? Určitě je vhodné sladit s barvou šatů kravatu nebo košili. Nevynechejte žádné detaily – boty, šperky i líčení a účes. Maturitní ples je výjimečná událost, kterou si zaslouží každý náležitě užít.

Zdroj: www.svatby-amoroso.cz, www.houseofbride.com, thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu