Pánské zimní svetry

Pánské zimní svetry

15. ledna 2013, svetry, pánské svetry, zimní svetry, etno, norský vzor, cardigan, kardigan, svetr na knoflíčky, vzorovaný svetr

Sponzorované odkazy

Počasí si s námi tento rok pěkně hraje a už to vypadalo, že ladovská zima se nám vyhne a zůstane to u chladnějších podzimních teplot, ale leden nás překvapil sněhem. Podle kalendáře zima ještě rozhodně nekončí, a tak abychom s poklesem a růstem teplot nebyli nachlazení nebo dokonce nemocní, je důležité dbát na to, abychom byli správně a teple oblečeni. Tento článek však nebude spočívat hlavně v pojednání o funkčnosti zimního oblečení, ale jak jste již zvyklí, podíváme se, co je v zimě módní a co se nosí. Tento článek věnujeme pánským svetrům.

KARDIGANY

Kardigany jsou většinou tenčí svetry z bavlny na knoflíčky s výstřihem do „V“. Ne každý v nich však vidí zalíbení a obléká je. Zvláštní ale je, že sluší všem mužům! Kardigany z jakéhokoliv outfitu udělají ležérní kousek s nádechem elegance. Nenechte se však zmást, tyhle svetříky nenosí pouze businessmani a konzervativci. Kardigan můžete obléci jak k tričku tak ke košili. Záleží na příležitosti. S košilí dopnutou až ke krku budete za jednoznačného elegána, který dává jasně najevo svůj zájem o módu a tak ví, co se nosí. Avšak ani u klasického trička, ať už s potiskem nebo bez potisku, nešlápnete vedle. Dobře vypadá obojí, jen s košilí je dojem trochu strojenější. Co se motivů týče – vedou zde jednoznačně proužky anebo jednobarevné kardigany, které můžete kombinovat s jakoukoliv barvou trika či košile.

ETNO A NORSKÝ VZOR

Etno vede v sezónních kolekcích už nějaký ten pátek. I v zimě se s ním můžete setkat, a to především u motivu svetrů. Etno tíhne k folkloru a různým etnickým skupinám, což se odráží v motivech potisků. Je jen na vás, který motiv se vám nejvíc zalíbí a který si vyberete. Doporučujeme teplé odstíny barev kombinované s etnem, avšak ani pestrobarevný svetr není out. Velmi módní jsou teď také khaki a písčité odstíny, což je ještě malý pozůstatek a následek z kolekcí podzimních. Volit můžete mezi kardigany nebo klasickými svetry oblékající se přes hlavu.

Tak jako každou zimu, tak i tu letošní bychom si nedovedli představit bez norských motivů. Toto sympatické severské vzorování je velmi hezké a nosí se už tolik let. Nepohrdne jím mladší bratr ani dědeček a sluší všem. Norské vzory mají často motiv vloček a sobů. Už dávno neplatí, že tahle móda se hodí jen na hory. Navíc teď v obchodech probíhá obrovské množství slev (až 70–80%) a toho můžete při nákupu nového svetru náležitě využít. Vynosíte ho i následující zimní sezóny.

Zdroje: www.karmaloop.com, Thinkstock

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu