Fashion trends: Jak nosit džínové košile?

Fashion trends: Jak nosit džínové košile?

8. března 2013, denimové košile, džínové košile, riflové košile, džíny, trendy jaro 2013

Sponzorované odkazy

Některé kousky našeho šatníku jsou tak nadčasové, že je můžeme s trochou nadsázky nazvat nesmrtelnými hity. Mezi takové patří džínové košile. Jejich obliba se sice s jednotlivými sezónami mění, ale letos jsou denimové košile absolutními must-have kousky. Dobrou zprávou je, že je ve svých jarních a letních kolekcích zahrnuly snad všechny značky, takže si je určitě z čeho vybrat.

Řeknete si, že džínová košile je takový jednoduchý kousek, ale i zde se dá vybírat, a to hlavně co se barevných odstínů týče. Barva denimu je sice modrá, ale i ta nabízí spoustu variací. Od světlounce modré, která se prakticky blíží až k bílé přes klasickou světle modrou až k tmavším odstínům denimu. Ani v denimu pak nebyl opomenut tzv. ombré styl, a tudíž najdeme i košile s dvěma odstíny najednou, tedy jedním světlejším, který přechází do tmavého. I provedení se liší. Materiál může být uplně jemňoučký s příměsí syntetických látek, anebo se může jednat o pravý tvrdší denim. Mění se i detaily – velmi teď „frčí“ různé aplikace na límcích jako perličky, cvočky a jiné kamínky. Samozřejmě můžete mít klasickou košili s dlouhým rukávem, ale v létě se vám bude hodit i ta bez rukávů, která se dá rošťácky uvázat v pase na uzel.

Ač se to nemusí zdát, denimová košile se hodí opravdu ke všemu a v následujících setech si to dokážeme.

Dokud nám počasí ještě tolik nepřeje a teploty nejsou tak vysoké, košili můžete obléknout pod jednoduchý svetr s džínami a kozačkami. Určitě se nenechte odradit faktem, že džínový vršek i spodek se k sobě nehodí. Právě naopak! Správně zvolené odstíny denimu nakombinované v jednom outfitu vypadají skvěle a navíc je letos trend dobble denim anebo dokonce total denim look velmi v kurzu.

S riflovou košilí můžete docílit i elegantínho looku. K tomu poslouží například černá kolová sukně do pasu, černé punčochy (například ty s puntíky, které jsou velmi in) a boty na podpatku. Takto můžete vyrazit jak na schůzku, tak i do klubu.

Teplejší počasí pak nabízí nespočet možností, jak denimovou košili kombinovat. Na dalším obrázku vidíme klasickou jarní kombinaci s kalhotami s květinovým potiskem a bílým topem. Riflová košile zde poslouží nejen jako oživení outfitu, ale z praktického hlediska jako bunda nebo svetřík. Zase si můžete trochu pohrát s celkovým působením outfitu, a to jen změnou obuvi. Podpatky dodají outfitu eleganci, kdežto když si obujete tenisky, získáte perfektní outfit na procházku třeba se psem.

Džínová košile se hodí perfektně pro bohemské a tak trochu country looky. Spojením této košile a maxi sukně docílíme obojího, pokud ještě zvolíme správné doplňky, jako je například hnědá kabelka s třásněmi, hnědé sandály, opasek a také například velký klobouk.

Další kombinace se nese v opravdu letním duchu. Loňské jaro byla barvou číslo jedna mint nebo-li mentolová. Ta se drží na předních příčkách oblíbenosti i letos a navíc se dá skvěle kombinovat. Úchvatně vypadá s královsky modrou. Zde denimovka slouží opět jako lehká bunda.

Ne jen tak, mnozí používají riflovou košili místo svetříku, má totiž skvělou vlastnost, a tou je hřejivost. Proto si ji můžete o letních večerech v klidu vzít k lehkým šatičkám a ani nezapínat, nebo jen uvázat na uzel.

A kam pro ni tedy zajít? Opravdu teď riflové košile můžete najít kdekoliv. Zaručeně je má H&M, a to v několika odstínech i provedeních, stejně tak i Mango, kde najdete košile trochu jemnejší a velkou nabídku má také Stradivarius, ale prakticky všechny high street značky je nabízejí, takže si můžete opravdu vybírat.

zdroj: www.mango.com, www.polyvore.com, www.asos.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu