Aztécký vzor je stále mezi top trendy tohoto jara a léta

Aztécký vzor je stále mezi top trendy tohoto jara a léta

17. března 2013, etno, aztécký vzor, potisky

Sponzorované odkazy

Aztécký vzor pochází z oblasti Mexika a Latinské Ameriky. Tento druh potisků spolu s etnem řadíme k trendům inspirovaným lidovou kulturou a přírodou. Aztécký potisk je specifický svými výraznými barvami a nápaditým geometrickým vzorem, tento trend je často doplňován peřím, kůží, třásněmi a kamínky. Divoké barvy zkrátka k Latinské Americe patří. Starobylé indiánské vzory se zde objevují spíš v písčitých odstínech hnědé, oranžové a žluté. Důležité a velmi žádané jsou zde doplňky – těm je kladen zvláštní důraz!

A odkud se Aztékové a jejich kultura vzala? Jak jsme již zmiňovali – jedná se převážně o oblast Latinské Ameriky, konkrétněji však Aztékové obývali oblast dnešního Mexika. Odtud tahle módní inspirace pramení. Není žádným tajemstvím, že se zprvu aztécký trend rozšířil do Kalifornie a odtud do celého světa. Prvním velkým trendem se asi stalo pončo. Postupem času se aztécký potisk a motivy indiánských kmenů přenesl na šaty, košile, sáčka, legíny, ale také na kabelky, boty a doplňky.

JAK AZTÉCKOU MÓDU NOSIT?

Zde se nemusíte obávat přeplácanosti, barevné divokosti a že je něčeho zkrátka příliš. Naopak – u tohohle trendu se to přímo vyžaduje. Nebojte se divokých barev, které se vzájemně kombinují. Pokud dáváte přednost zemitějším odstínům – i ty jsou v tomhle trendu velmi in. Můžete se obléci kompletně do aztéckého vzoru anebo zvolte příjemnější alternativu – jeden kus oblečení s nápaditým aztéckým potiskem a zbytek outfitu doladit doplňky, jako jsou kožené náramky s kamínky (čím více, tím lépe), indiánské čelenky zdobené peřím, kabelky s aztéckým motivem, šperky, apod. V kurzu jsou momentálně legíny s nápaditými potisky – tak toho využijte a přeneste aztécký potisk i sem. S jednobarevným tričkem vám tyto legíny budou slušet a k dokonalosti svůj outfit dovedete doplňky. Pánové jistě ocení košile a trika s tímto motivem – ať už overprint (celopotisklé) nebo jen s pár detaily. Nebojte se, buďte hraví a volte výrazné barvy!

Zdroj: www.asos.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu