Jemná stránka jara: Baby blue je barvou této sezóny

Jemná stránka jara: Baby blue je barvou této sezóny

4. května 2013, baby blue, modrá, barvy jaro 2013, barvy léto 2013, fashion trends, módní trendy

Sponzorované odkazy

Každá sezóna přichází s více či méně novou škálou odstínů a barev, které jsou pro aktuální období trendy. Letošní jaro a léto je hlavně bílá a stejně jako rok minulý – barva mentolová či mint. Kromě těchto dvou barev se ale v kolekcích návrhářů pro sezónu jaro/léto 2013 objevuje i světlounce modrá, nebo chcete-li baby blue. Tento pastelový odstín modré je opravdovou novinkou této sezóny a působí velice mladistvě a svěže.

Jak už jsem zmínila, do svých kolekcí baby blue zahrnulo spoustu slavných návrhářů a módních domů, jako je například Chanel, Elie Saab, Givenchy, Naeem Khan, Fendi či Giorgio Armani a to už samo o sobě něco napovídá. Baby blue je hitem tohoto jara a léta stejně jako další pastelové až zmrzlinové odstíny. Avšak na rozdíl od světle růžové či žluté nepůsobí tak sladce a „dětsky“. Naopak, jedná se o odstín spíše chladný, a tím pádem také elegantní a dobrá zpráva je, že sluší jak brunetkám, tak i blondýnkám.

V baby blue můžete mít takřka cokoliv, letí totiž na všem. Od šatů a kalhot přes boty až po lak na nehty. Krásně se však bude vjímat na lehkých letních materiálech, jako je satén, hedvábí či polyesterové průhledné materiály, ze kterých se nejčastěji dělají letní šaty či blůzy a topy. Avšak ani takový svetřík v tomto odstínu modré a ve volnějším střihu nevypadá zle.

Jak kombinovat?

Jak už jsem zmínila baby blue je odstín, který se hodí hlavně na jaro a léto, a tím pádem se bude velice dobře kombinovat s bílou, se kterou vytvoří jedinečně čistý a elegantní look. Dále pak také se stříbrnou či šedou a s některými dalšími odstíny modré jako je electricky modrá. Odvážné duše mohou zkusit kombinaci baby blue s mint či s pastelovou variantou broskově oranžové. Trochu tvrdší ale stále snesitelná je kombinace s černou a překvapivě dobře vypadá tento odstín světle modré s béžovou a khaki odstíny.

Zdroj: www.polyvore.com, www.hm.com, www.nastygal.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu