Must have tohoto léta – bílé sako

Must have tohoto léta – bílé sako

26. června 2013, dámské sako, dámská saka, blazer, trendy léto 2013, bílé sako, must have léto, outfit s bílým sakem

Sponzorované odkazy

Jeden z must have kousků tohoto léta jsou bezesporu bílá saka. Setkáme se s nimi na pultech módních řetězců i menších designérských obchůdků. Něžná bílá barva se objevuje na dámských i pánských sakách a vytvářeny jsou i celé bílé kostýmky a obleky. Bílá je celosvětově symbolem míru, čistoty či nevinnosti. Stala se barvou číslo jedna u svatebních šatů. Ovšem nalezneme i několik států, kde je naopak symbolem smrti a využívá se jako smuteční oblečení. U nás vnímáme vše, co je bílé, s určitým pocitem bezpečí, lásky a jemnosti. Proto se bílá saka hodí spíše pro slavnostní příležitosti a každé všední nošení. Naopak by se jej měli vyvarovat pracující na vysokých pozicích, kteří mají budit respekt. Symbolika barev má své kořeny a opodstatnění a již bylo mnohokrát dokázáno, že se příliš nemýlí.

Jak kombinovat bílá saka a vytvořit perfektní outfit?

Počasí bílé barvě letos příliš nefandí, ale i tak se dá využít kouzla bílého saka. Trendy jsou střihy pod zadek i naopak extrémně krátká sáčka. Prodávají se v rozličných materiálových provedeních od lněných až po bavlněná saka připomínající klasickou teplákovinu. Popularitě se tuto sezónu těší i svatební kostýmky, volné nohavice kalhot jsou lehce rozšířené do zvonu nebo naopak velmi úzké. Nejsou vyžadovány výrazné topy. Přednost se dává minimalismu a rafinovaným liniím.

Pro běžné živení ale přeci jen můžete oufit oživit. Stačí kombinace s klasickou černou barvou. Pro letní dny se také skvěle hodí pestrobarené šortky a kalhoty.

Pro pracovní příležitosti zvolte bílý kostýmek. Trendy jsou sukně sahající těsně pod kolena a sáčko zakončené volánkem nevyžaduje další složité kombinace. Přeci jen v jednoduchosti je stále krása.

Outfitů s bílým sakem může být nekonečné množství. Lehce jej skombinujete téměř s čímkoliv. Nechte se inspirovat.

www.net-a-porter.com , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu