Co sbalit na dovolenou?

Co sbalit na dovolenou?

23. července 2013, letní dovolená, oblečení na pláž, večerní outfit

Sponzorované odkazy

Také patříte mezi ty, kteří nechávají balení na poslední chvíli a snaží se jeho proces co nejvíce urychlit? Nebo spíše patříte k nadšencům přebírající několikrát skříň, aby perfektně sbalili vše, co je potřeba? V každém případě se vždy musíme zamyslet nad obsahem našeho kufru. Já patřím k první skupině – balení odkládám do poslední vteřiny. Ještě brzy ráno několik minut před odjezdem jsem schopna mít otevřený kufr a bezradně po něm kulit oči.

Pro všechny případy mám v šuplíku schovaný starý seznam, kde jsou sepsány základní nepostradatelné věci. Moje mamka mi vždycky říkala: „Nezapomeň tři P – pas, peníze, pojištění.“ A tak mi v podstatě stačí vycestovat s peněženkou, kde mám kartu (i s pojištěním) a občanku. Ovšem věčné spoléhání na to, že co zapomenu, si mohu koupit, se tolik nevyplácí. Rozhodla jsem si tedy udělat ve svém věčném balení konečně systém.

Na letní dovolenou nezbytně potřebuji…

V prvé řadě si musíme ujasnit, kam jedeme. Předpokládejme, že v tomto letním čase nejvíc cestujeme k moři. Potřebujeme tedy věci na koupání, na večerní procházky, na běžné nošení k moři a pro strýčka příhodu raději i něco teplejšího (jeden nikdy neví). Začínám svůj seznam od basic kousků:

  • Dvě jednobarevná tílka
  • Bavlněné šortky
  • Vzdušné letní šaty nebo tunika
  • Žabky či sandálky
  • Plavky

Perfektní sestava pro den strávený u moře. Bavlněné šortky s obyčejným tílkem jsou sázkou na jistotu maximálního pohodlí. Ráno takto vyběhnu pro čerstvé pečivo a přes den si vystačím s šortkami a vrchním dílem plavek.

Pokud je ale opravdu horko, nejvíce ocením jednoduchou tuniku, kterou obléknu přes plavky. Jedny šaty a sukýnku – co víc potřebujeme, když se dají jednotlivé kousky tak snadno kombinovat.

Zapomenout nesmíme na osušku a tašku k vodě – to je prostě základ. Takto jsme vybaveni na každodenní plážové lenošení, co dál?

Jedny plavky navíce se nám do kufru vždy vejdou. Můžeme zvolit kreativnější model, který budeme mít jen na občasné nošení.

Základní oblečení máme připraveno, přejdeme tedy na večerní komplety. Určitě nezapomeneme džínové šortky nebo sukýnku. Během dne je rychle oblečeme pouze k plavkám a večer se nám bude hodit oblíbené basic tílko ozdobené šperky (které si na dovolené určitě rády zakoupíme).

O praktičnosti tuniky už jsem mluvila. Pokud si vyberete neutrální střih a barvu, nebojte se tuniku využít i jako večerní model. Během dne je tunika naprosto ideální společník, neboť pod ní pohodlně schováme plavky, které nosíme o dovolené zajisté všichni nejčastěji.

Doporučuji přibalit jedny turecké kalhoty (případně kalhoty se sníženým sedem). Jsou příjemnější variantou nežli džíny a vytvoříte s nimi snadno hezký večerní outfit.

A co ještě nesmíme zapomenout? Bavlněné šaty! Na pláž, na procházku, na večeři…unosíme je naprosto všude.

Jak ušetřit místo v kufru? Dobře si rozmyslete, kam se chystáte a jaký kus oděvu nejvíce využijete, protože jestli se chystáte lenošit u moře, opravdu se vám nejvíce s sebou vyplatí dva typy plavek, tunika, šaty, šortky, bavlněná trika a dva páry otevřené obuvi (ideálně sandálky a žabky). Nesnažte se připravit na každý večer jedinečný outfit a raději se naučte kombinovat několik kousků oblečení, které doladíte výraznými doplňky.

Zdroj: www.polyvore.com , www.net-a-porter.com , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu