Fashion trend: Dřevěné sluneční brýle si nesmíte nechat ujít!

Fashion trend: Dřevěné sluneční brýle si nesmíte nechat ujít!

20. srpna 2013, dřevěné brýle, dřevěné sluneční brýle, sluneční brýle, značkové sluneční brýle, Proof brýle, Vuerich B. brýle, trendové sluneční brýle, trendy sluneční brýle

Sponzorované odkazy

Nemyslím si, že by byli Češi v módě nějak konzervativní, tedy alespoň co se mladé generace týče, která se o módu už velice živě zajímá, avšak i navzdory naší otevřenosti, většinou přijímáme módní trendy s ročním zpožděním. Takový jsem měla pocit hned při příjezdu domů ze Španělska, kde jsem strávila rok. Španělé a i Italové, se kterými jsem tento rok strávila, se o módu samozřejmě zajímají trochu více než my, je to jakousi jejich přirozeností, a proto taky nové módní trendy absorbují a aplikují dříve. Jedním takovým, který mě nadchl nejen designem, ale i celkovým nápadem a konceptem, jsou dřevěné sluneční brýle. Jsou originální, luxusní, ručně vyráběné, elegantní, kvalitní a lehoučké.

Ovšem nemusíme Italům a Španělům závidět, i u nás se dají dřevěné ručně vyráběné brýle koupit. U nás je nabízí například společnost Funforsun, za kterou stojí dvě mladé slečny, a která právě teď nabízí například dřevěné brýle značek Proof a Vuerich B., o kterých si dnes povíme.

Proof

Značka Proof se zrodila před dvěma lety v garáži v Idaho. Tři bratři, vyrůstající v blízkosti rodinného pilařského závodu si vypěstovali ke dřevu velkou lásku a obdiv. Jeden z bratrů a zakladatel firmy Brooks Dame měl sen vyrábět lyžařské hole. To se ale naštěstí ukázalo jako naprosté fiasko a zrodily se úžasné dřevěné brýle Proof

Co začalo nevinně jako pár brýlí pro rodinu a přátele se stalo plnohodnotným podnikáním. Pomocnou ruku podali Brooksovi jeho dva mladší bratři – Tanner a Taylor – a dnes je Proof světovou značkou s obchody a fanoušky po celém světě. Firemní motto zní „Look Good. Do Good.“ a vyjadřuje názor, že člověk může dobře vypadat a zároveň i pomáhat. Značka se snaží vyrábět produkty šetrné k životnímu prostředí a vracet zpět to, co si vzala. Pro výrobu brýlí se používá dlouhodobě udržitelný a obnovitelný materiál, jež je šetrně získáván, využíváním bambusu nedochází k poškození přirozeného životního prostředí pandy velké, brýle jsou recyklovány a část zisku je věnována k charitativním účelům, např. oční klinice v Indii nebo k novému zalesnění Haiti.

Dřevěné brýle Proof

Ručně dělané dřevěné brýle Proof jsou vyrobeny převážně z jednoho kusu dřeva a z odlišných typů dřevin různých odstínů jako je např. bambus, mahagon či eben. Tvary a styly brýlí ocení jak konzervativec, tak i ten, kdo chce být více či méně výstřední. Škála skel je velmi široká, od čirých, přes klasická šedá, polarizovaná, až po např. zlatá zrcadlová. V současné době si můžete vybrat téměř z dvaceti různých modelů brýlí. Některé jsou určeny přímo ženám a některé jsou unisex. Zvláštní limitovanou edici tvoří brýle vyrobené ze skateboardů, v nabídce jsou ve čtyřech různých barevných kombinací vždy s polarizovanými skly. Dioptrická skla lze vložit zatím do třech celodřevěných modelů.

Vuerich.B

Právě již ze zmiňovaného Španělska je i značka Vuerich B., která představuje ručně vyráběné dřevěné brýle vysoké kvality. V roce 2011 ji založili bratři Baptiste a Gianni Vuerich, kteří se už řadu let věnují designu a zpracování dřeva. To nejzajímavější na brýlích Vuerich B. je, že jsou vyráběny ze skateboardů. Na tento nápad přišel Baptiste Vuerich, který studoval industriální design a při své závěrečné práci, použil svůj skateboard, na kterém jezdil už dvacet let. Vytvářel z něj různé objekty a přitom stále hledal způsob, jak tento materiál nejlépe využít. Provedl různé testy a vyrobil několik prototypů dřevěných obrub, v nichž spatřil skutečný potenciál. V procesu vývoje mu pomáhal bratr Gianni, který se profesionálně věnuje využití a zpracování dřeva v interiéru a exteriéru. Spojením jejich dovedností a znalostí vznikly velmi kvalitní a originální dřevěné brýle.

Brýle ze skateboardů
Značka spolupracuje s výrobci skateboardů z celého světa. Skateboard se skládá z několika vrstev javorového dřeva, které v tomto případě pochází ze Severní Ameriky a Kanady. Všechny brýle z této kolekce jsou unikátní, protože každý skateboard je jiný. Než se brýle začnou vyrábět, odstraní se ze skateboardů páska a všechny projdou selekcí na základě kvalitativních požadavků. Někdy jsou skateboardy ve velmi špatném stavu, ale to většinou nevadí, jelikož se na výrobu obrub používá “srdce” skateboardu. Poté následuje řezání, broušení, lepení dřevěných pantů, lakování a na závěr montáž rámu a stranic. Ze spolupráce se známou značkou Quiksilver vznikla limitovaná kolekce padesáti kusů dřevěných brýlí, jež jsou zhotoveny ze skateboardů, které jim dodala právě tato módní a sportovní značka.

Kolekce z překližky
Kromě brýlí ze skejtů, vyrábí firma také brýle z překližky, ty se skládají z několika dřevěných vrstev. Obruba se skládá z deseti vrstev a stranice ze sedmi. Na výrobu brýlí se používá javor získávaný ze Severní Ameriky a dále exotické africké dřeviny bubinga (hnědo-červené) a wengé (tmavě hnědé). Na brýle z javoru jsou používány nechemické barvy. Brýle jsou opatřeny pohodlným dřevěným nosníkem.

Zdroj: proofeyewear.cz, vuerichb.cz

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii sluneční brýle.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu