Jaké jsou trendy pro podzim 2013?

Jaké jsou trendy pro podzim 2013?

5. září 2013, trendy, trendy v dámské módě, podzimní trendy, trendy podzimu, trendy podzim 2013, fashion trends, fashion trends fall 2013, fashion trends autumn 2013

Sponzorované odkazy

Podzim je tu a kromě pár dní babího léta nám už asi žádné příjemné překvapení nepřichystá. Pár ryze podzimních dnů máme právě za sebou a je nutno říci, že to není nic hezkého. Něco hezkého ale přeci jen každá změna období přináší, a to změnu šatníků a s tím spojené trendy. Jaké budou trendy na letošní podzim? Na to se podíváme právě teď.

Černá a grunge!

Každý podzim se nese ve znamení temnějších a tlumenějších odstínů než na jaře a v létě, ovšem letos se barevné spektrum opravdu velmi omezilo. Převládá černá , trendy je být v černém od hlavy až k patě a může za to opět grunge. Móda, která je charakteristická pro hudební styl, tak populární v 90. letech, se neustále vrací a letos v plné parádě a ruku v ruce s punkem. Černá kůže, červená kostka, průhledné černé vsadky, ostny a černé kozačky nebo martensky. Tak by se dal popsat jeden z trendů tohoto podzimu. Určitě si poříďte černou širokou, krátkou sukni, v kombinaci s uplým topem s rukávy vytvoříte drzý a fresh look.

Černá se však tento podzim nepředstavuje jen ve své grunge podobě, ale nabízí i svou sexy a elegantní stránku. Velice letos vyniknou dlouhé černé šaty, krajkové topy či splývavé nebo slim černé kalhoty. Stále in jsou i jezdecké vysoké kozačky nad kolena. Trend oblečení, které připomíná spodní prádlo (letos ho do své kolekce zahrnula Zara) také nejlépe vynikne v černé. Černá je letos prostě in, a to za každých okolností.

Sněhově bílá


Aby však té černé nebylo moc, vymysleli si návrháři, že jí budou konstrastovat s bílou. Bílá a krémová budou in na podzim a hlavně pak v zimě. Celobílý trend se návrháři snaží prosazovat už několikátou sezónu, ale zatím se ji u veřejnosti příliš nedaří. Určitě za to může nepraktičnost této barvy. Kdo někdy měl bílý kabát určitě ví, o čem hovořím. Nicméně bílá je velice slušivá barva a nejlépe vynikne právě v kombinaci s černou, se kterou tvoří nerozlučnou dvojici.

Oversized

Co se týče střihů, moc novinek si letos „neužijeme“. Největší novinkou do našeho dámského šatníku jsou oversize kabáty, které se hojně objevovaly na přehlídkách pro letošní sezónu podzim/zima. Netuším do jaké míry se budou objevovat i v českých ulicích, ale k mání tedy rozhodně jsou a to například v Zaře.

50 odstínů modré

Přeci jen se mezi tou záplavou černé a bílé najdou i zajímavější odstíny. Konkrétně to budou odstíny modré, a to všechny. Od světlounké baby blue přes popelavou modrou až po královsky modrou nebo navy blue.

Kromě modrých odstínů, můžete i letos pokračovat s burgundy a khaki. Ani tento podzim neopoměňte krajku, in jsou stojáčky, roláky ale i hluboké výstřihy avšak nikoli v dekoltu nýbrž na zádech.

Velmi sexy je letošní trend úzkých sukní do pasu v délce pod kolena, avšak pozor, mohou si ho dovolit jen velmi štíhlé dívky a rozhodně si k nim musí vzít podpatky. Délka pod kolena je in a sukně nemusí být jen rozhodně úzká, ale i naopak široká kruhová.

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu