Fashion trend: dlouhé zimní kabáty

Fashion trend: dlouhé zimní kabáty

13. prosince 2013, dámské kabáty, zimní kabáty, dlouhé zimní kabáty, dámský kabát, zimní kabát, dlouhý kabát, duffle coat, vlněný kabát

Sponzorované odkazy

Zimní kabáty v podání českých i zahraničních módních návrhářů jsou procházkou rájem pro každého módního nadšence. Maxi kabáty sahající pod kolena, tak nějak široké a neširoké, symetrické i asymetrické. Ruka v ruce s nimi oversize kabáty, ve kterých se ztratí úplně každý a partneři si je mohou s radostí dítěte půjčovat navzájem. Přehlídka kreativity a skvělých nápadů – vyrážím do Prahy a čekám, že některé z těchto typů kabátů obhlédnu přímo v ulicích. Trendy jsou totiž dlouhé zimní kabáty.

Procházka zimní Prahou ve mně vzbudila prapodivný teskný dojem. Čekala jsem přehlídku módních novinek a nápaditosti. Bohužel jsem míjela úzké péřové bundy, velké kožešinové límce a při trošce štěstí jsem zaznamenala mihnutí duffle kabátu. Vážně jsem jen neměla příliš štěstí, nebo se bojíme z péřových bund přesedlat na kabáty? Na dlouhé kabáty!

Materiál je u zimního kabátu základ. Nejlépe zahřeje vlněný kabát s límcem, který se dá zapnout až ke krku. Dobře zvažte délku rukávu a také to, jak vám kabát sedí v průramcích. Jste v zimně zmrzlí jen při pohledu z okna? Vyzkoušejte si pod kabát raději pletený svetr.

Jaké jsou trendy dlouhé zimní kabáty pro tuto sezónu?

Dámské kabáty stále více přijímají podobu pánského klasického kabátu. Jejich velikost se natolik zvětšuje, že mnohdy opravdu připomínají kabát vypůjčený z pánského šatníku. Zapomeňte na přehnanou extravaganci. Trendy jsou kabáty pod kolena v rovném či projmutém střihu. Klasika se opět vrací na módní pulty.

Současně přetrvává trend oversize kabátů. Kombinaci s výraznou a barvou a zajímavým vzorem se stanete hvězdou zimních ulic. Teplé vlněné kabáty prodává na příklad Zara. Stylové, hřejivé, propracované detaily – skvělá kombinace.

Dlouhé kabáty minimálně do půli stehen jsou letošní podzim a zimu jedním z trendů. Neznamená to ovšem, že vymizely krátké kabáty nebo kabáty končící těsně pod zadními partiemi. Znamená to pouze fakt, že móda opět hledá nové trendy a zároveň obrací svou inspiraci do historie módy.

Zdroj: www.zara.com , www.mango.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu