Červená je barva sezóny

Červená je barva sezóny

3. ledna 2014, červená barva, trendy 2014, trendy barva, barva zima 2014

Sponzorované odkazy

Módní návrháři si s námi čím dál více pohrávají a i do prakticky temnějších odstínů vkládají barevnou záři. Rok 2012 se nechal omámit oranžovou barvou, respektive mandarinkovou prolnutou jemně barvou červenou. „Třináctka“ představila na módních molech půvabnou smaragdovou barvu. Co nás potká v tomto roce? Ustálila se nám tu jedna z barev vášně a smyslnosti – červená. Ač nápadná, tak nenápadně proplula několik sezón, aby statečně zakotvila v našich srdcích.

Červená je výrazná, a proto ji nemohu mít? Vzpomeňte si, kolik odstínů dokáže vykouzlit malířův štětec na plátně. Necítíte-li se v rudě červené, vyzkoušejte jemnější odstín. Červenou barvu lze zařadit i v líčení. Móda přeci není pouze o oblékání, ale o celkovém sladění a harmonii všech prvků. K těm líčení bezesporu patří. Dopřejte si alespoň na večerní akce odvážnější makeup a vyzkoušejte rudou rtěnku.

Neschovávejte se do černých kabátů – červená je barva sezóny! A kde se s ní všude setkáme? Je pravda, že nové kolekce momentálně po obchodech neuvidíme, ale to se již brzy změní a po vánočních výprodejích přijde řada na nové trendy. Zima se teprve ve své celé kráse blíží, a tak snad seženeme hřejivé kabáty v rudé červené barvě. Odvážnější sáhnou po kožešinové vestě či přímo samotném kožichu v odstínech červené. Kožíšky a kožešiny jsou totiž stále velkým trendem s tím rozdílem, že se jim tentokrát dostává opravdu výrazných barev.

Červená může být i ukrytá mezi jinými barvami a vzory. Must-have byl v roce 2013 tartan a tento rok si klidně jedny tartanové kalhoty také můžeme pořídit. Nebo byste raději košili? Kostkované flanelové košile budou patřit také mezi číslo jedno. On nás styl grunge časem snad pohltí ještě víc.

Když už jsem zmínila módní trendy, pojďme si ještě některé připomenout. Na příklad oblibu ve zdánlivě dětinských motivech. Minulý rok se těšil oblibě srdíček, pohádkových postaviček či zvířat a na tričkách nepřehlédnutelně svítily nápisy peace, love nebo punk. A vlastně proč ne?

Závěrem zmíníme poněkud rozpačitý trend délky těsně pod kolena. Jedny jej milují, druhé si nemohou zvyknout. Změna je přeci život a sukně s délkou pod kolena nezmizí ani tuto sezónu.

Zdroj: www.asos.com, www.zara.com , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu