Smokey eyes – Populární kouřové líčení

Smokey eyes – Populární kouřové líčení

30. ledna 2014, smokey eyes, kouřové líčení, plesová sezóna, make-up, líčení, oční stíny, malování očí, tužka na oči, vizáž

Sponzorované odkazy

Kouřové líčení je jedním z nejpopulárnějších postupů a nedá na něj dopustit většina předních vizážistů. Hodí se pro každou příležitost, ať už jdete na společenský ples nebo divokou party. Další skvělou zprávou je, že kouřové líčení zvládne každá z vás a to nemusíte mít ani kurz vizážistiky. Při troše soustředění a tréninku se dá kouřový look vytvořit do pěti minutek.

Tím nejdůležitějším je podklad, ale to se nejedná jen o kouřové líčení, ten je číslem jedna pokaždé. Začněte, jak jste zvyklé. Jestliže si připadáte jistější, když si nejprve pleť před nanesením make-upu vyčistíte, tak to udělejte. Hydratace je důležitá a měla by se jí naučit každá z nás. Make-up nanášejte speciálními houbičkami či štětcem, aby byl pěkně rovnoměrný a nestalo se vám, že by na některé části obličeje byla větší vrstva než na jiné. Důležité je také vybrat správný odstín make-upu. Nechte si poradit nebo si ho určete sama. Pokud máte mastnější pleť nebo se nechcete lesknout jako zrcátko, použijte decentně pudr.

Poté už se můžete pustit do samotného líčení očí. Nejprve orámujte celé oko tužkou na oči. Podle toho, jestli chcete spíše warm/teplý či cool/studený odstín, použijte barvu tužky. Na výběr je z černé, zelené, fialové, hnědé či modré. Hlavně opatrně, aby se poté barva tužky na oči nebyla s barvou očních stínů.

A teď už samotné stínování. Připravte si paletku se třemi očními stíny. Paletky, které jsou speciálně vyrobené pro smokey eyes, nakoupíte v každé z lepších drogerií. Nejprve začněte nejsvětlejším odstínem. Stín rozetřete po celém víčku do ztracena k vnějšímu koutku. Jestliže chcete mít namalovanou i spodní linku, použijte menší štěteček a stín rozmažte i pod okem.

Nejsvětlejší odstín vyměňte za tmavší a namalujte s ním očnicový záhyb, který se tak zdůrazní. Tím nejtmavějším odstínem pak zdokonalíme vnější koutek oka. Stále rozmazáváme do ztracena, aby nikde nezůstaly ostré linie.

Kouřové líčení je tímto u konce a už stačí použít kleštičky na řasy a námi oblíbenou řasenku, která už je jen třešničkou na dortu.

Zdroje: www.polyvore.com www.youtube.com Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii kosmetika a líčení a make up.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu