Výslovnost jmen italských módních návrhářů

Výslovnost jmen italských módních návrhářů

4. února 2014, módní návrháři, italští módní návrháři

Sponzorované odkazy

Ocitli jste se někdy v rozpacích kvůli tomu, že jste nevěděli, jak správně vyslovit jméno toho či onoho zahraničního módního návrháře? Věřte tomu, že i my v redakci se občas musíme ujistit a co potom, pokud jste normálně pracující žena nebo muž, kteří nemají jednoduše čas se tímto zabývat.

Řekla bych, že na italská jména jsme u nás celkem zvyklí, a tak nám jejich výslovnost obecně nedělá až takové problémy, ale přece jen se najdou některé složitější, u kterých je třeba se ujistit a ne střílet, jako kdyby šlo o jídlo ve vaší oblíbené italské restauraci. Ostatně o takovém střílení výslovnosti svědčí i tolik zajeté [late mačáto] , což je špatná výslovnost tohoto druhu kafe. Ta správná je totiž [late makjáto]. Ale toto není lekce o správné výslovnosti italského jídla a pití, ale o správné výslovnosti jmen italských návrhářů, tak se na ně pojďme podívat.


Giorgio Armani: [džordžo armány]
Miuccia Prada: [mjůča práda]
Alessandro Dell’Acqua: [lalesandro delakᶸa]
Bottega Veneta: [lbotéga véneta]
Dolce and Gabbana: [dolče end gabána]
Gucci: [guči]
Moschino: [moskýno]
Versace: [versáče]
Salvatore Ferragamo: [salvatóre feragámo]
Marni: [márny]
Roberto Cavalli: [roberto cava'li]
Miu Miu: [miju miju]
Alberta Ferretti: [alberta ferreti]
Etro: [étro]
Emilio Pucci: [emílio puči]
Trussardi: [trusárdy]
Missoni: [misóny]
Gianfranco Ferré: [džanfranko feré]
Sergio Rossi: [serdžo rosi]
Stefano Pilati: [stéfano piláty]
Riccardo Tisci: [rikardo tiši]
Giambattista Valli: [džambatista vali]

Pro jistotu si můžete jména návhrářů ještě poslechnout, aby se vám správná výslovnost dostala tzv. do ucha. Po té už si s italskými jmény návrhářů určitě budete jisti a nebude vám hrozit žádné faux-pas.

Valentino, Giorgio Armani, Miuccia Prada, Alessandro Dell’Acqua, Bottega Veneta, Dolce and Gabbana. Gucci, Moschino, Versace, Salvatore Ferragamo, Marni, Roberto Cavalli, Miu Miu, Alberta Ferretti, Etro, Fendi, Emilio Pucci, Trussardi, Missoni, Gianfranco Ferré, Sergio Rossi, Stefano Pilati, Riccardo Tisci, Giambattista Valli

Příště se můžete těšit na články o správné výslovnosti španělských a francouzských návrhářů, aby naše lekce byly kompletní.

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu