Bohémský a etno styl jsou stále v kurzu

Bohémský a etno styl jsou stále v kurzu

24. března 2014, bohemian, bohémský, etno, potisky, folklor

Sponzorované odkazy

Už několik desetiletí se bohémský styl nosí a doufáme, že i další desetiletí bude. Vznikl v šedesátých letech v Kalifornii a odtud se šířil do celého světa. Je to velmi vyletněný a uvolněný styl, který je v oblibě především v horkých dnech. Zde se střídmostí nepohodíte. Pojďme nasát svěží etno a přičichnout k bohémství!

Bohémství je především o volnomyšlen­kářství. Platí to tedy i v oblékání v tomto stylu. Velice uvolněná móda doplněná o poslední trendy. Základním prvkem celého stylu jsou doplňky a nedbalý ležérní vzhled. Zde u doplňků platí – čím víc, tím líp. Noste spoustu náramků a prstýnků, dlouhé cinkavé řetízky s přívěsky a peřím, kabelky s třásněmi a spoustou vzorů. Neobejdete se bez klobouku – ať už v pánském stylu nebo slamáku. Topy a trika jsou volná, budete se v nich cítit svobodně a nespoutaně. Noste také maxi šaty a maxi sukně. Potisky s etno motivy jsou zde vítány a jsou hodně trendy. Vše by mělo vypadat nedbale, avšak přesto ladit. Nebojte se také barviček – ty bohémství sluší a rozzáří váš den. Nezbytným doplňkem by měly být také sluneční brýle – zkuste například kulaté obroučky, tzv. lenonky. Bohémský styl má docela blízko k hippie, ale nebojte se – není to žádná divočina. Malý tip od nás – jak dosáhnout bohémského stylu a vzhledu – vrstvěte a kombinujte. Minimalismus je zde pasé!

Etno spočívá především ve vzorech a vychází často z folkloru. Jde ruku v ruce s bohémským uvolněným stylem. Rovněž je potřeba nosit spoustu doplňků zdobené peřím, korálky, třásněmi. Etno má také blízko k přírodě, tzn. že je kladen důraz na motivy, folklor, materiály v přírodní kvalitě a jejich zpracování. Mnoho vyznavačů etna a bohémského stylu se zajímají o správnou zdravou životosprávu, někteří jsou vegetariáni či vegani, milovníci tohoto stylu často chodí do přírody, apod. Můžeme tedy říci, že je to také životní styl. Od toho se pochopitelně odvíjí váš vkus a cit pro módu. Nám je etno a bohémství velmi sympatické.

Zdroj: www.hm.com, www.lindex.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu