Lodičky jaro 2014

Lodičky jaro 2014

26. března 2014,

Sponzorované odkazy

Jak vypadají krásně v Sexu ve městě, ve Světě shopaholiků i na nohou elegantních dam, které vystupují z luxusních aut. Vysoké lodičky, úzké podpatky a svatyně zdobící nohy Madonny nebo Lady Gaga. Sníme o nich, zkoušíme si je dlouhé hodiny v obchodech, a přesto je všechny nemůžeme mít. Boty na vysokém podpatku a obzvláště lodičky velké pohodlí nenabízejí. Několik sezón jsme se snažily s tímto trendem statečně bojovat a nyní nemusíme. Do módy přicházejí široké podpatky a nízké lodičky.

Nosí se ještě vysoké podpatky?

Jeden z módních trendů, které nás nejspíše nikdy neopustí, budou právě vysoké podpatky. Většinou se pouze změní špička boty nebo tvar a velikost podpatku. Jaro 2014 také přeje lodičkám na jehlovém podpatku, ale nepatří mezi hlavní must have typ obuvi. Jistě nás potěší obliba platforem, pomocí nichž se alespoň zmenší sklon lodičky a ta se stává komfortnější.

Tak tedy ano, nosí se stále lodičky na velmi vysokém podpatku s vyvýšenou platformou v přední části boty. Přednost se letos dává lodičkám do špičky – i těm na vysokém podpatku. Kdo se nemohl s kulatícími špičkami najít synchron, se může navrátit zpět k protáhnutým špicím (má na příklad Zara).

S čím se ale mnohé z nás budou těžce sžívat, jsou velmi silné podpatky. Dokonce je mají i vysoké lodičky. Myslím, že jde opravdu pouze o návyk a brzy si budeme široké podpatky užívat. Ve svých kolekcích nabízí otevřené lodičky na širokém a vysokém podpatku na příklad značka Geox. Velký výběr je v prodejnách Baťa, kde se zaměřují spíše na lodičky nízké.

Lodičky do špičky

Letošní jaro i léto zavládne novým hitem ve světě obuvi. Vrací se výrazné špičky u lodiček, balerínek i mokasín. Zvýraznění ale může být i pouze využitím jiného materiálu, lesku či pomocí aplikace (cvočky, třpytky).

Dalším prvkem, který se objeví, je vyříznutí lodičky v části prstů (ano ty vám budou následně z části vidět). Pokud ale lodičky celkově špatně snášíte, určitě se do tohoto trendu nenuťte.

Lodičky budeme na jaře nosit k šatům, slim džínům, sukním ve střihu pencil nebo ke kalhotám se sníženým sedem.

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii lodičky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu