Nová kolekce H&M CONSCIOUS

Nová kolekce H&M CONSCIOUS

23. dubna 2014, HM nová kolekce, HM conscious, udržitelné materiály

Sponzorované odkazy

Móda, která je udržitelná, která určitým způsobem předznamenává módní budoucnost. Zakládá si na vysoké kvalitě a stylu. To jsou kolekce CONSCIOUS od značky H&M a jsem si jistá, že už jste se s nimi setkali.

Sama se zamýšlím nad pojmem udržitelnosti. Okrajově vím, že se jedná o materiály, které by měli být obnovitelné. Po kratším průzkumu na internetu zjišťuji, že se opravdu jedná o materiály, které jsou vyrobeny z obnovitelných zdrojů nebo jsou kompostovatelné. A tak si vzpomínám na návrhářku Masako a její modely vyrobené z bambusu nebo sójových vláken. V módním světě se nejedná o převratnou novinku, jen tak velká značka, jako je H&M si může dovolit opravdu masivní prezentaci.

Při koupi oblečení z této kolekce si prohlédněte štítky o údržbě, kde se mimo jiné dočtete nově i informace o udržitelném nošení. Nový systém značení nese název CleverCare.

Tolik informace k „teorii“ a podívejme se na provedení. To, že značka vsází v této době na zelenou, není až tak úplně překvapivé. Více méně se také jedná o jeden z trendů, kterými se společnost ubírá a je jistě třeba hledat nové zdroje. Jak byla zachována módní stránka a design oblečení z kolekce CONSCIOUS?

Z kolekce sálá žár pouště a inspirace v orientálních prvcích. Samotné barvy v nás probouzí ducha dalekých zemí a pulzují slunečnou energií. Dominuje oranžová, malinová písková barva. Nezapomíná se ani na šedou a bílou. Rozevláté a prodloužené střihy evokují horké letní dny. Mezi trendy nechybí střih kimona a kaftan.

I v této kolekci se setkáme s oblíbenými zvířecími potisky. Stále in jsou overaly a high-low šaty. Celkový dojem vytváří v podstatě urban look, velmi uvolněnou módu pro každý den. Rychle si oblíbíme spojení jedinečných materiálů, střihů a módních trendů. Kolekce CONSCIOUS je dostupná ve všech prodejnách HM i na internetových stránkách značky.

Zdroj: www.hm.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu