Ze světa kosmetiky - Minerální pudrové make-upy

Ze světa kosmetiky - Minerální pudrové make-upy

28. dubna 2014, Bare Minerals, make-up, Sephora, bareMinerals, minerální make-up, pudr, tekutý make-up, sypký make-up, Mary Kay, L'Oréal, MaxFactor

Sponzorované odkazy

Všem z vás, které o něm ještě neslyšeli, bych ho ráda představila. Řeč bude o minerálním pudrovém make-upu. Jedná se o sypký make-up, který svým zevnějškem připomíná pudr, ale po jeho nanesení na tvář, vytváří efekt tekutého make-upu. Ještě ke všemu je doplněn o blahodárné minerály jako je například hořčík nebo zinek, které dodají vaší pleti vitamíny. Minerální pudrové make-upy si chtějí udržet svůj statut a neobsahují žádné vosky, oleje či jiné mastné přísady. Jsou také bez parfemace, což by mohlo být příznivou zprávou pro alergiky. Dá se tedy říci, že se hodí pro všechny typy pletí včetně těch problematičtějších. S minerálním pudrovým make-upem by neměl mít problém nikdo s citlivou či příliš mastnou pletí.

Aplikace minerálního pudrového make-upu není složitá. Jestliže jste alespoň jedenkrát za život vyzkoušeli sypký pudr na tvář, tak by to pro vás neměla býti žádná novina. Už samotný obal připomíná pudřenku. K tomuto make-upu bude tedy zapotřebí štětce. Postačí klasický štětec, který se běžně používá při nanášení pudru. Některé balení minerálních pudrových make-upů dokonce speciální štětec obsahují nebo je v nich dokonce zakomponován.

A které z kosmetických značek minerální pudrové make-upy nabízejí? Proslulá je značka bareMinerals, která se zaměřuje na minerální pudry. Používá přírodní ingredience té nejvyšší kvality. Produkty této značky naleznete samozřejmě na internetových e-shopech, ale také v kamenných obchodech značky Sephora. Ceny minerálních pudrových make-upů bareMinerals se pohybují okolo 500,–Kč.

Krom hůře dostupné značky bareMinerals nám minerální pudrové make-upy nabízejí také jiné značky jako oblíbená Mary Kay, která je též známá v této oblasti či německá kosmetická značka Artdeco nebo vůbec nejznámější L'Oreal Paris a MaxFactor.

Jak je to s výhodami a nevýhodami pudrových make-upů oproti těm tekutým? Samozřejmě, že je to názor od názoru. Začněme nevýhodami, kterými můžeme být například vyšší cena. Někdo si také stěžuje na složité nanášení pudrového make-upu, jelikož se sype, a pokud ho náhodou špatně uzavřete, může se vám vysypat úplně celý. Některé z žen také tvrdí, že nedokáže krýt tak dobře jako tekutý make-up, a že se hodí spíše pro pleť s lehkými nedostatky. Naopak výhodou je, že minerální pudrový make-up vypadá na tváři přirozeně a není zapotřebí ho doplňovat či vylepšovat dalším make-upem nebo pudrem. Je velice lehký a nezatěžuje pleť, která se po něm stává hladkou. Hodí se i do teplého léta, kdy se make-up stává problémem, jelikož se nám obličej v důsledku velkého vedra potí.

Zdroje: www.polyvore.com www.krasa.cz Hemera/Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii líčení a make up.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu