Populární boty adidas ZX 700 slaví třicet let!

Populární boty adidas ZX 700 slaví třicet let!

14. května 2014, adidas, boty adidas, ZX 700, sportovní obuv, obuv, sportovní značky, boty, tenisky

Sponzorované odkazy

Už jsme si zvykli, že co je jednu sezónu absolutním hitem, může být hned tu další úplně out. Věci si kupujeme, abychom je rok nebo dva nosili, a pak jsou odsouzeny buď k úplnému vyhazovu, nebo alespoň zašoupnuty hluboko do skříně. Pak jsou samozřejmě must-have kousky, které jsou nesmrtelné a nosit je můžete pořád a ke všemu. No a pak existují věci, které si získaly takovou oblibu, že jsou vyráběny už třicet let, a jejich popularita stále neklesá. Jako například slavné boty adidas ZX 700.

Jejich koncept, který vychází z modelu ZX 500 a je inspirován klasickou běžeckou obuví, byl představen už v roce 1984. Využívá nové materiály a vytváří tak jedinečné a nepřehlédnutelné boty. Na trh byly pak uvedeny v roce 1985, kdy vyvolaly takový rozruch, že o jejich slibné budoucnosti nemohlo být pochyb. Fakt, že je tento typ boty dodnes, tedy třicet let poté, stále vyhledávaný a populární, je v dnešním světě neustálých novinek velkým překvapením.

Zásluhu má na tom jistě i použití kvalitních materiálů, jak jsme u této značky zvyklí. Svršek bot ZX 700 je tedy tvořen polyesterovou síťovinou, která je díky nízké hmotnosti zároveň nezbytnou součástí běžeckých bot, a semišovým krytím zvyšujícím odolnost v náročnějších terénech. Součástí bot je i lehké odpružení, o které se stará mezipodešev z polyuretanu a materiálu EVA, a pohodlí zase zajišťuje kombinovaný šněrovací systém a zpevnění paty.

Samotná kvalita však většinou nestačí. Důležitou roli hraje i stylový vzhled, který zde reprezentují syté barvy, kontrastní pásek s logem adidas Trefoil a barevné akcenty opatku a mezipodšívky. Reflexní vklady na špičce a patě boty pak potěší silniční běžce, ale i další milovníky ZX 700.

Kombinace sportovního stylu a streetové módy zafungovala u bot adidas ZX 700 zkrátka výborně, což dokazuje skutečnost, že i dnes tento typ v ulicích běžně vídáme.

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii tenisky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu