Paisley je tuto sezónu trendy více než kdy jindy!

Paisley je tuto sezónu trendy více než kdy jindy!

30. května 2014, orientální vzory, paisley, trendy, overal, dlouhé šaty, plavky, bikini, léto 2014, Mango

Sponzorované odkazy

Nepochybuji o tom, že už jste slyšeli o paisley. Letošní sezónu je to snad jedno z nejvíce zmiňovaných slov v módním světě. Pokud pořád ještě tápete, tak vám povím, že za paisley nepovažujeme nic, co má společného se zpěvákem a kytaristou Bradem Paisleym. Jde o typ vzorování na tkaninách, někdy se podle něj dokonce i tkaniny nazývají. Kašmírový neboli paisley vzor je tvořen jemnými květinovými motivy, které jsou seskupené do různých obrazců v podobě jakýchsi šišek či kapek. Tento vzor se vyvinul ve skotském městě Paisley, podle něhož má dokonce i svůj název. Nejznámější použití tohoto vzoru je na šálách z kašmírové vlny, které nazýváme pašmína. V letošní teplé sezóně však nepůjde jen o šátky. Paisley se bude vyskytovat i na oblečení a jiných módních doplňcích.

Pokud si chceme zachovat tvář, tak se podíváme zejména na trendy módní kousky, které budou letos v létě hrát prim. Jsou to například overaly. I na nich se bude objevovat paisley vzor. Tímto způsobem se dá kombinovat jeden trend s druhým. Můžeme paisley overaly označit za double trendy! Je jedno, jestli to budou kraťáskové lehčí overaly či delší kalhotové. Důležitý je úmysl. Na overalech vypadá paisley vzor dokonale. Připadá mi, že k nim skvěle sedí a bude to zřejmě tím, že overal, který je tvořen jen jedním kusem oblečení, si tak nějak spojuji s východním indickým a tehdejším perským světem.

In budou letos v létě i dlouhé šaty, které ve spojení s paisley vzorem přímo září! Paisley má na velkém prostoru látky neskutečné možnosti, jak se projevit. Buďto jsou šaty vzorované celé či jen jejich část. Použití paisley vzoru je ve většině případech důmyslně řešené a nikdy se nemůže stát, aby byly dlouhé šaty jednotvárné. Pokud vás šaty okouzlily, tak mám pro vás malý typ. Dlouhé šaty s paisley vzorem nabízí dostupná módní značka Mango. Ve své letní kolekci dává dlouhým šatům velký prostor a podle mého názoru se to vyplatilo. Dlouhé šaty různého střihu, látky a hlavně plné paisley vzoru se u značky Mango neztratí.

A jestliže je léto za dveřmi, tak bychom neměli opomenout ani na plavky. Nejde zde přímo o trend, jelikož plavky jsou potřebné každou letní sezónu. Chci jen připomenout, že i na nich se paisley vzor projevuje. Takovéto orientální plavky se budou skvěle vyjímat na plážích v zahraničí nebo díky nim lze přenést Orient na koupaliště a přírodní jezera u nás v České republice. Díky nim nebudete toto léto šedou myškou, protože paisley vzor svou originalitou zaujme všechny kolemjdoucí.

Zdroje: www.polyvore.com www.mango.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu