Must have léta 2014 - Květované overaly!

Must have léta 2014 - Květované overaly!

11. června 2014, Bershka, Zara, must-have, léto 2014, overaly, květiny, trendy, dámský overal

Sponzorované odkazy

Každá sezóna má své specifické trendy a vybrané must-have kousky, které jednoznačně musíte mít. Letos v létě to budou overaly. Určitě jste o nich už slyšeli. Pokud jde však o jeden z největších módních trháků, měli bychom o něm vědět něco víc. Slovo overal je nejvíce zažité v souvislosti se spaním a dětmi. Overal je totiž druh oblečení, který se využívá ke spaní a zřejmě se vyvinul z overalu, který se dříve nosil jako spodní prádlo. Charakteristické pro tento kousek oblečení je, že je tvořen pouze z jednoho kusu látky a neobléká se přes hlavu, ale ,,leze" se do něj spodem, a jako pyžamo se zapíná v horní části na zip či knoflíčky.

Ze spodního prádla a oblečení na spaní se z overalu vyvinul klasický módní kousek do všedního i nevšedního dne. A právě tato role overalu nás nyní bude zajímat. Od svých tradičních a minulých úloh se ten dnešní overal trochu liší. Stále je tvořen jedním kusem oblečení a obléká se přes hlavu, ale už nemusí mít žádné zbytečné zapínání. Pokud se na něm vyskytuje, tak pouze z dekorativního hlediska, nežli z funkčního.

Nutno podotknout, že overaly zde rozdělit na kalhotové a kraťáskové, nebo chcete-li šortkové. Už z označení vyplývá, jak se zřejmě liší. Kalhotové overaly jsou dlouhé a zakrývají vám celé nohy. Stejně tak jako klasické kalhoty, ale s tím rozdílem, že zde máte jako bonus vršek v jednom. Možná si říkáte, že možná kalhotové overaly nejsou na léto to pravé, ale podle mého názoru to tak není. Tyto overaly mají horní části odvážnější. V podobě jakýchsi tílek a někdy s hlubokými výstřihy. Spodní kalhotová část je pak většinou volná, vzdušná a rozevlátá. V teplém počasí je takovéto zakrytí nohou velice příjemné. I materiály, ze kterých jsou overaly vyrobené, jsou na léto jako dělané.

Druhým druhem overalů jsou tedy šortkové, které jsou kratší a mnohem více příznivější do teplého letního počasí. Pro chladnější dny jsou tu kraťáskové overaly s dlouhými rukávy, ale naleznete i s krátkými nebo na ramínka. Častokrát jsou doplněny páskem nebo jen pouhým provázkem v pase, který vytvoří siluetu vašeho těla. Stejně jako kalhotové overaly jsou i tyto vyráběné z příjemných lehkých materiálů, ve kterých by jste se neměly potit a ,,umírat" vedrem.

Pokud si budete chtít overal pořídit, tak u nás jej naleznete například v obchodech značky pro mladé Bershka. Tato značka se zaměřila především na kraťasové overaly s květinami. Sice mají o maličko jiný střih, ale zajímavé je řešení spodní části šortek. Progresivní střih, který je nerovný a doplněný krajkou, nikoho nenechá na pokoji.

A další značkou může být také oblíbená Zara. Zde je tomu přesně naopak, jelikož Zara se specializuje na kalhotové dámské overaly s květinami. Všechny mají podobný styl a motivy květin neoplývají barevností, nýbrž jsou černo-bílé. Barvu zde pak tvoří jen pozadí. Zara se hold toto léto drží při zemi.

Zdroje: www.polyvore.com www.bershka.com www.zara.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu