Jako Barbie girl budete dokonalost sama! / Barbie styl

Jako Barbie girl budete dokonalost sama! / Barbie styl

21. prosince 2010, Barbie, růžová, Barbie girls, dámské oblečení, růžové oblečení, Barbie styl

Sponzorované odkazy

Když v roce 1959 vydala firma Mattel první panenku podle návrhu Ruth Handler, nikdo netušil, že bude mít takový úspěch a jaké šílenství způsobí. Poprvé se Barbie objevila na trhu oblečená do černobílých pruhovaných plavek, už v té době byla k dostání kromě blonďaté i hnědovlasá verze. Snad každá malá holčička vlastní alespoň jednu panenku Barbie, se kterou se může ztotožňovat. Podle odborníků má nereálně dokonalá postava panenky vliv na poruchy příjmu potravy dívek, proto došlo k tomu, že jí výrobci museli rozšířit pas. V dnešní době se nevyrábí jen obyčejné panenky, svůj vzhled jim propůjčují i slavné osobnosti, např. Angela Merkel, Marie Antoinetta nebo Lady Gaga, vyrobena byla i panenka v burce.

Pokud si myslíte, že nošení sladké růžové je jen záležitostí teenagerů, pletete se. Je jednou z vůbec nejoblíbenějších barev všech věkových skupin, to ovšem neznamená, že z nich každá nutně musí být Barbie.

Barbie styl stojí někde na rozhraní mezi sportovním a elegantním stylem. Kýženého vzhledu můžete dosáhnout, když se budete držet růžové (a to ve všech odstínech), různých motýlků, mašliček, květin, srdíček a podobných záležitosti. Neodmyslitelné jsou také lesklé a štrasové doplňky nebo flitry. Růžová se neobjevuje jen na oblečení, ale obsahují ji i školní potřeby, brašny na notebook a často jsou vidění i v designu pokoje.

Správnou „Barbie girl“ můžeme téměř pokaždé vidět jen v botách na velmi vysokém jehlovém podpatku, které zdůrazní její dokonalou štíhlounkou postavu a dlouhé nožky. Tyto proporce jsou předpokladem každé Barbie girl. Na sportování jsou samozřejmě „povoleny“ tenisky, ale jen v ladících barvách- růžové a bílé. K bárbínkám také neodmyslitelně patří bílá, pastelkové barvičky a občasné černé akcenty. Oblečení je nejčastěji na tělo a kraťoučké, všechny topy a šaty mají výstřihy- důležité je ale na každou akci vybrat ten správný typ. Značkové oblečení a moderní styl je základem všeho, oblečení musí být vždy perfektně sladěné.

Důležitá je také kosmetická stránka. Pravá Barbie musí být vždy upravená, nesmí být rozcuchaná a rozmazaná. Nehty se upravují výhradně francouzskou manikúrou. Dříve se za Barbie považovaly jen dívky s dlouhými blonďatými vlasy, v dnešní době jimi mohou být i brunetky nebo zrzky. 

Hledáte inspiraci na oblékání v tomto stylu? Snad nejlepším zdrojem je film Pravá blondýnka, kde se Reese Witherspoon krásně stylizovala do „škatulky blondýnek“. Můžete se také zaměřit na dřívější styl Paris Hilton nebo Nicole Richie.

zdroje: polyvore.com, Hemera/Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu