Nicolas Ghesquiére a jeho debutová kolekce pro Louis Vuitton Women podzim/zima 2014/2015

Nicolas Ghesquiére a jeho debutová kolekce pro Louis Vuitton Women podzim/zima 2014/2015

16. července 2014, Nicolas Ghesquiére, Louis Vuitton, LV, kolekce, podzim 2014, zima 2014, luxusní značky, kabelky

Sponzorované odkazy

Byl to bezpochyby jeden z nejnetrpělivěji očekávaných momentů módní sezóny, když se na pařížském týdnu módy odhalovala debutová kolekce Nicolase Ghesquiéra pro značku Louis Vuitton. Očekávání byla více než vysoká, ale Nicolas módní příznivce nezklamal. Zachovat klasické odkazy této značky a zároveň jí vdechnout něco nového, neočekávaného, co ale zapadne, není jednoduchý úkol. V tomto případě to však vypadá, že Nicolas Ghesquiére to dokázal. A tak započaly nové dny značky Louis Vuitton.

Pro dámskou kolekci Louis Vuitton pro období podzim/zima 2014/2015 se Nicolas Ghesquiére rozhodl vrátit ke stylu šedesátých a sedmdesátých let. Prim tu hrají sukně v áčkovém střihu s vysokým pasem. Zipy, kožešina a pásky pak patří k detailům, které však dotvářejí celkový obraz kolekce. Mezi retro vzory pak vynikají i indické motivy hrající pestrými barvami.

Materiálům jasně kraluje kůže, ať už měkká, nebo krokodýlí. Ta je pak kombinována s žerzejem, flitry, tvídem či žakárovým vzorem. Barevně se kolekce zahalila do klasických podzimních tónů burgundy, hořčicové, béžové, hnědé a černé, optimističtější nádech pak obstarávají blankytná modř a bílá.

Je na první pohled patrné, že kolekce těží z minulosti, z oblíbených kousků, které díky své nadčasovosti nikoho neomrzely. Ghesquiére však nešetří inovacemi, kombinuje ležérní kousky s těmi formálními, tradice s novinkami. O kontrasty zde není nouze, výrazné barvy se mísí s tlumenými, přírodní materiály jako kůže vidíme ve spojení s hybridními materiály. Šaty z hnědé kůže mají například tvídový lem sukně a naopak, do šatů z tvídu jsou zasazeny kožené detaily.

Stejně jako vždy i tentokrát klade značka Louis Vuitton velký důraz na kvalitu a úroveň zpracování, které je dosaženo používáním moderních technik.

Louis Vuitton, to je však i jméno, které nám hned evokuje také snad nejoblíbenější dámský módní doplněk – dokonalé kabelky. I těch je v kolekci spousta a i sem vnesl Ghesquiére nového ducha. Spolu s koženými botami pak jeho kabelky tvoří perfektní pár.

Zdroj: TZ Louis Vuitton

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu