Cestování a příroda jsou hlavním motivem pánské kolekce Louis Vuitton pro podzim a zimu 2014/2015

Cestování a příroda jsou hlavním motivem pánské kolekce Louis Vuitton pro podzim a zimu 2014/2015

16. července 2014, Louis Vuitton, LV, pánské oblečení, pánská kolekce, luxusní oblečení, značkové oblečení, podzim 2014, zima 2014, pánská kolekce Louis Vuitton

Sponzorované odkazy

Duch cestování provází nejednu kolekci proslulé značky Louis Vuitton. Říká se, že Kim Jones, kreativní ředitel pánské linie LV, pro novou kolekci pro podzim a zimu 2014/2015 téměř zemřel. Kvůli jejímu vytvoření totiž navštívil pro člověka nehostinná místa – poušť Atacama, planinu Nazca… V malém letadýlku, se kterým si vítr pohrával, jak se mu zlíbilo, že možná Kim Jones modlil, aby přežil. Nakonec však přistál v pořádku a vrátil se do Paříže s kolekcí, do které všechny zážitky a krásy přírody promítnul.

Hlavní ideou kolekce Louis Vuitton Men pro nastávající období však není jen cestování jako takové, ale digitální, technické cestování. Zaměřuje se na to, že dnes můžeme poznávat svět prostřednictvím displeje. K vytvoření této kolekce byly nejdříve studovány mapy světa z vesmíru, které pořídila NASA, a letecké fotografie Machu Picchu, Cusco, pouště Atacama a obrazců Nasca v Peru. Při následné návštěvě těchto místo pak byly vybrány ty nejlepší lokální materiály. Cílem však nebylo vytvořit něco nostalgického, ale promítnout do kolekce technický a moderní dojem.

Inspirace přírodou se odráží v každém modelu, a byla vidět i na přehlídkovém mole, které připomínalo leteckou fotografii pouště Atacama. Barevná paleta využívá zemité tóny a setkáváme se tu i s vzácnými přírodními materiály, jako je vlna předená z těch nejjemnějších chlupů lamy vikuňa.

Střihy se dočkaly inovace a je k nim přistupováno novým způsobem. Obleky působí lehčeji a jsou šité více na tělo. Navíc je využíváno nové látky, směsi vlny a mohéru, která je nemačkavá, a tudíž ideální k cestování.

K tomuto tématu pak dokonale ladí i tašky. V kolekci se objevují klasické tašky Keepall, brašny s popruhem přes tělo i aktovky. Pokud vám v něčem připomínají legendární kufry LV, bude to díky inovativnímu uchu tón v tónu. Důraz je kladen nejen na jejich vzhled, ale i na funkčnost – mnoho z nich se dá pohodlně složit, nebo se dají přeměnit na ruksak.

Ke každému looku pak patří konkrétní typ slunečních brýlí s upravitelnými bočnicemi. A ani muži nezůstali ochuzeni o šperky zdobené polodrahokamy a kameny – záhnědou, jaspisem, ametystem.

Zdroj: TZ Louis Vuitton

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu