Průvodce denimem aneb jak vybrat ty správné dámské džíny?

Průvodce denimem aneb jak vybrat ty správné dámské džíny?

6. srpna 2014, denim, džíny, rifle, jeans, průvodce denimem, skinny, superskinny, boyfriend, straight, bootcut

Sponzorované odkazy

O tom, že vybírání džín není žádná hračka, se přesvědčil snad každý, kdo si někdy nějaké pořizoval. Když se vám líbí styl i barva, džíny vám jsou dlouhé, velké v pase nebo odstávají na bocích, a pokud vám sedí, zaskočí vás třeba jejich cena. Pokud ale trochu víte, jak na to, můžete si ušetřit spoustu času, který byste jinak věnovali jejich zkoušení. Základem je orientovat se v typech a střizích, které jsou v současné době v kurzu. Znáte je?

Superskinny fit

Džíny typu superskinny fit se hodí pro každodenní nošení. Budou vám dobrým pomocníkem, protože se hodí ke všemu a jsou in už pěkných pár sezón. Poznáte je díky uzounkým nohavicím a níže položenému pasu. Obzvlášť u těchto džínů však myslete na pravidlo, že to, že se do riflí „narvete“, bohužel neznamená, že vám sednou. Volte velikost, která vám padne doopravdy.

Skinny fit

Dalším druhem džín, které těsně obepínají nohy, jsou skinny fit. Jsou opět úzké, ale pas mohou mít položen nízko, tak, že lemuje boky, nebo naopak velmi vysoko, což patří k současným trendům. I tyto džíny využijete pro mnohé příležitosti – do riflí s vyšším pasem zastrčte bílou košili a můžete vyrazit na běžný den v práci, pak stačí obléknout crop top a můžete se jít bavit.

Straight fit

Nesmrtelná klasika, to jsou džíny straight fit. Definuje je klasický rovný střih nohavic a obvyklá výše pasu. Ve skříni je už nepochybně máte, ale pokud ne, vyplatí se si jedny takové pořídit. Jen tak se totiž ve světě módy neokoukají.

Bootcut fit

Název bootcut vám možná nic neříká, ale „zvonáče“ známe všichni. Džíny, které se od kolen dolů rozšiřují, se sice momentálně na vlně největší slávy nevezou, ale všichni víme, jak se móda ráda opakuje.

Boyfriend fit

Džíny jako půjčené od přítele, přesně tak boyfriend jeans vypadají. Dlouhé ohrnuté nohavice, volný pas a vlastně i celý střih. Pohodlí z nich jen číší a přidají uvolněný look každému outfitu.

Zdroj: www.hm.com, Goodshot RF / Goodshot / Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu