Největší módní událost roku se blíží - Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014

Největší módní událost roku se blíží - Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014

14. srpna 2014, fashion, móda, návrhář, week, mercedes, prague, modelky, kolekce

Sponzorované odkazy

Za pár dní vypukne největší módní událost konaná v ČR s přesným názvem Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014. Akce se koná ve dnech 3. – 7. září 2014 na půdě majestátní budovy Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze v těsné blízkosti světoznámé Pařížské ulice. Novoklasicistní stavbu navrhl v roce 1907 známý český architekt Jan Kotěra.

Během těchto čtyř dnů představí fashion week tvorbu pečlivě vybraných módních návrhářů z Česka a Slovenska, kteří zde ve světové premiéře odhalí své aktuální kolekce na příští sezonu. Ročník MBPFW 2014 poprvé uvede kolekce na jaro/léto 2015 s půlročním předstihem. Přísným výběrem letos prošly tři desítky módních návrhářů. Pod vedením ředitele celé akce Lukáše Loskota, který má bohaté zkušenosti a praxi ze světové i české módní scény, klade MBPFW zásadní důraz na výrazné kreativní pojetí – propojení světů módy, vizuálního umění a hudby. Svou nastávající kolekci představí bezmála třicet návrhářů jako jsou např. Jakub Polanka, Kateřina Geislerová, Klára Nademlýnská, Pietro Filipi Silverline by Ivana Mentlová, Pavel Berky a mnoho dalších talentovaných návrhářů. Letos se tváří Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014 stala česká topmodelka Jana Knauerová, která patří mezi padesát nejlepších světových modelek.

Tato módní událost není pouze o módě, jedná se o společenskou a kulturní událost pořádanou po vzoru světových fashion weeků. Akce se snaží již několik let změnit pravidla české módní scény, podporuje místní mladé a talentované návrháře, prezentuje i návrháře z řad stálic. MBPFW vždy doplňuje o zvučné zahraniční značky v komerční sekci. Je to jediná módní akce v ČR, která má mezinárodní přesah (patří do celosvětové sítě fashion weeků organizovaných pod hlavičkou Mercedes-Benz). MBPFW nejsou pouze přehlídky, v průběhu celého týdne zakončeného fashion weekendem se koná řada přidružených akcí. Proto si nezapomeňte již nyní rezervovat svůj lístek a buďte u toho.

Všechny další informace naleznete na www.mbpfw.com

Autorem článku je Martina H.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu