Ideální podprsenka - nosíte správnou velikost?

Ideální podprsenka - nosíte správnou velikost?

18. srpna 2014, podprsenka, prádlo, krajka, velikost, košíčky

Za posledních pár let se strhla velká diskuze v oblasti spodního prádla, konkrétně o správné velikosti podprsenky. Umí či neumí si české ženy vybrat správnou velikost podprsenky? Jak jsem si zjistila z průzkumů na internetu, 80 procent českých žen je přesvědčena, že podprsenku co nosí, je ta správná a že si umí vybrat velikost. Sama se musím přiznat, že patřím do těchto zmiňovaných 80ti procent. Po přeměření dotazovaných žen se ovšem zjistilo, že většina z nich se snaží nasoukat do menších košíčků a tím pádem volí větší obvod přes hrudník. Nejprodávanější velikostí v ČR je velikost 70–75 B a C, ženy se bojí větších čísel a tím pádem trpí svázané ve špatné velikosti. Poradíme vám jak správně vybrat podprsenku, která vám zařídí nejen krásný dekolt, ale také díky správné velikosti vás přestanou bolet vaše záda.

Obvod

Jeden z největších problémů českých žen. Obvod musí být dostatečně pevný, aby unesl váhu ňader. Nejhojnější chybou žen je, že si vybírají větší obvod podprsenky, než jaký ve skutečnosti mají. Důsledkem je pak nedostatečná podpora prsou. Pokud po zapnutí podprsenky mají ramínka tendenci posouvat se vzhůru a nesvírají se zapínacím pásem devadesát stupňů, znamená to, že jste si vybrala špatný obvod podprsenky a musíte zvolit menší. Podprsenka by měla být stále na svém místě, i když zvednete ruce, předkloníte, či budete dělat další pohyby. Podprsenku máme na sobě celý den, a tu správnou by žena neměla ani při práci a pohybu vůbec cítit. Proto již při v obchodě vyzkoušejte různé polohy, nezapomeňte si zkusit jak se v ní cítíte, když si sednete, přece jen je to nejčastější poloha přes den a musíte vědět zda vás netlačí a můžete volně dýchat.

Košíčky

Podle průzkumu si ženy vybírají malé košíčky, především proto, aby docílily tzv. push up efektu, v domnění že tak budou vypadat více sexy, přitom v průměru by potřebovaly až o tři velikosti větší. Pak se stává, že prsa přetékají nebo vylézají z boku a je po sexy efektu. Nebojte se pokročilejších písmen v abecedě a toho, že se ve větším košíčku vaše prsa utopí, každá značka pochází z jiné země a má své vlastní rozměry, košíček krásně celé ňadro obepne a vytoužený efekt vám také udělá. Podstatné je, aby košíček podprsenky obejmul celé ňadro a to se po stranách nevylévalo ven. Kostice musí přiléhat k hrudnímu koši a lemovat prso po celé jeho délce.

Ramínka

Špatná podprsenka neposkytuje správnou oporu vašemu poprsí, a tak veškerá jeho váha pak visí na ramínkách. Ta se pak velmi ráda zařezávají do kůže a to je špatně. Ramínka mají pouze doplňující funkci a nemají být tím hlavním „nosičem“ poprsí. Pokud jste majitelka většího poprsí zvolte podprsenku s širšími ramínkami, ani majitelkám s menším poprsím není doporučováno, aby si vybíraly podprsenky s velmi tenkými ramínkami, protože čím jsou tenčí tím mají větší tendenci se zařezávat.

Kostice

Pokud můžete pod kostici mezi prsy pohodlně vsunout dva až tři prsty, pak máte malý košíček. Větší prsa v malém košíčku totiž podprsenku tlačí směrem od těla, a ta proto pak odstává. Zároveň také tato metoda dvou až tří prstů odhaluje problémy s velikostí obvodu. Kostice by měla přesně kopírovat měkkou tkáň prsu po celé délce. Správně končí až u podpažní jamky. Pokud tomu tak není, pak může způsobovat otlaky a nepříjemné pocity při nošení.

Materiál a střihy

Je na každé z nás jaký materiál si zvolíme a který upřednostňujeme. Někdo má rád hladké prádlo jiný krajku. Dnes na trhu najdeme nespočet materiálu a také střihů. Bohužel jak už to u nás žen bývá, pokud najdeme tu správně sedící podprsenku, již nechceme dál pátrat a zůstáváme u ní a koupíme si raději hned tři ať máme na delší dobu vystaráno. Největší chyba českých žen je v tom, že se stydí nebo bojí požádat o pomoc zkušeného personálu v butiku, který je vyškolen a připraven vám pomoci. Proto si již při dalším nákupu řekněte o pomoc s oblékáním podprsenky a o radu ohledně střihů, které vám budou perfektně sedět. Je to bezplatný servis, který vám usnadní život. Tak proč ho nevyužít?

Zdroj: www.asos.com

Autorem článku je Martina H.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a spodní prádlo.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu