Přivítejte babí léto stylově! / Bohemian chic

Přivítejte babí léto stylově! / Bohemian chic

21. srpna 2014, vlněný klobouk, dámský klobouk, must-have, babí léto, léto 2014, podzim 2014, bohemian, tribal, dámské vesty, crochet, maxi šaty, maxi sukně, třásně, trendy

Sponzorované odkazy

Parné horké letní počasí už máme dávno za sebou a nyní si už pomalu ale jistě užíváme onoho pozdního léta zvaného také jako babí léto. Tato část roku, která trvá od konce léta a začátku podzimu se vyznačuje teplým a suchým podnebím jen u nás na evropském kontinentu. Ve stejném podnebném pásu v Severní Americe je toto období nazýváno jako léto indiánské. Oba dva termíny se velice ochotně uchytily a to i v oblasti módy. V této sezóně jakéhosi babího-indiánského léta by jste se měli oblékat stylově a to znamená jediné – být bohemian chic!

Poddejte se třásním, etnickým vzorům, módě divokého západu, lehkým vzdušným materiálům a maxi kouskům jako například šatům či sukním. Staré oblečení ve stylu hippie budete moci zase po dlouhé době vytáhnout ze skříně. Zelenou bude mít také batikovaná móda, která byla dlouhodobě ,,out". V kombinaci se šperky v bohemian stylu a těmi správnými módními doplňky může být takové vkusné batikované triko naprostou senzací.

Jak už bylo zmíněno, jedním z must-have kousků, kterého si babí léto žádá budou maxi šaty a s nimi ruku v ruce jdoucí maxi sukně. Celé léto 2014 stálo toto stylové oblečení na vrcholu módní ,,hitparády", a proto bude mnohem snadnější v nich dělat parádu ještě nyní. Za bohemian však nejdou považovat všechny. Bude to chtít ty správné indiánské barvy jako je béžová, červená, žlutá nebo modrá a také tribal či jiné exotické vzorování.

Nepůjde to ani bez třásní. Mohou být prakticky na čemkoli, ale hlavně někde. Lehko k dostání budou například cardigany připomínající dobrodružné romány Karla Maye nebo kabelky s třásněmi z pravé či falešné kůže. Zkrášlující prvek třásní se však může objevit i na špercích a to především na dlouhých náušnicích nebo výrazných závěsů na krk. Vše společně dokonale souzní, ale samozřejmě se to nesmí s třásněmi moc přehánět, aby outfit nepůsobil směšně, když by měl býti trendy.

Všechno trendy oblečení potřebuje i správné doplňky a jedním, na který by se v tuto chvíli nemělo zapomenout je klobouk. Stane se nejen skvělým ochranářem vašich očí a hlavy před slunečními paprsky, ale také zdobným kouskem a jakousi třešničkou na dortu, co se týče vašeho vzezření. Odpusťte si však všemožné slaměné a umělé klobouky, trendy budou ty vlněné. Takže americký kovboj nebo dívka pohrávající si na poli s volně vznášejícími se pavučinami?

Obávám se, že indiánské-babí léto to nezvládne ještě bez jednoho must-have kousku a to vesty. Nepředstavujte si péřovou huňatou vestu, která je nám představována v podzimních a zimních kolekcích, ale lehkou dámskou vestu bavlny nebo kůže. Na bohemian vestách se také častokrát objevují trendy třásně, které mohou dokonce někdy pokrývat i celou přední část vesty. A pokud vás tento indian styl moc nezaujal, mohu vás s jistotou uklidnit, jelikož in budou také půvabné crochet vesty. Ty spíše poslouží jako doplněk či tečka na závěr.

Zdroje: www.polyvore.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky a kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu