Poprázdninová péče o vlasy

Poprázdninová péče o vlasy

24. srpna 2014, vlasy, péče, sérum, masky, regenerace, ošetření, olej, arganový

Sponzorované odkazy

Poškození vlasů, ke kterému dojde během dvoutýdenní dovolené na přímém slunci a ve slaném moři, je větší než poškození vlasů vzniklé během zbytku roku. Sluneční záření, které může poškodit kůži, může mít nepříznivý účinek na vlasy, protože z nich odčerpává přírodní oleje a odebírá z nich vlhkost. Vítr, který vane u moře zamotává vlasy a způsobuje jejich lámání a rozdvojování konečků. Chlorovaná a slaná voda způsobují blednutí barev a zeslabují účinky ochrany, barvené vlasy oslabené chemickými látkami ztrácejí vlhkost rychleji než vlasy chemicky nenarušené. Bílé vlasy jsou obzvláště citlivé na účinky slunce, protože již ztratily svou přirozenou pigmentaci (melanin), který do určité míry pomáhá odrážet škodlivé UV záření. To vše se děje mezitím co vy si užíváte své vytoužené dovolené. Jak tedy vlasy ošetřit, když už jste doma a chcete, aby opět byly vaší korunou krásy?

Odpočinek

Po krásné dovolené, plné zážitků, budou potřebovat i vaše vlasy dovolenou a odpočinout si. Nejlépe uděláte, když se budete vyhýbat přílišnému vysoušení vlasů, pokud možno tak na nejnižší stupeň, žehlení úplně omezte aspoň na dva týdny, zbytečně vlasy nezatěžujte tužidly, laky, gely nebo vosky.

Zdroj: www.femalefatale.com

Zajděte k mistrovi

Nejlépe vám poradí váš kadeřník, ten vaše vlasy zná důvěrně a bude vědět co nejvíce potřebují. Doporučí vám masku nebo zábal, který vám na místě ihned napraví vaše vlasy, bude to pro ně jako vitaminová bomba. Každopádně si nechte zastřihnout konečky nebo zničenou část vlasů. Vaše hříva se hned odvděčí větší hustotou a vlasy rychleji porostou. Před dovolenou ani těsně po dovolené nechoďte na barvení či jiný chemický zákrok, který by vlasy úplně zničil, dejte tomu čas alespoň 10 – 12 dní.

Vzácné oleje

Už kdysi naše babičky věděly a znaly kouzlo olejů a proto si je vtíraly nejen do vlasů ,ale mazaly si tím celé své tělo. Mezi největší vzácnost patří arganový olej je to takzvané marocké zlato, které se používá již několik století. Je vhodný nejen na vlasy, ale také na tělo. Arganový olej zmírňuje svědění vlasové pokožky, snižuje suchost pokožky a vlasům dává vitalitu, sílu, lesk a hebkost. Tento olej má hned několik možností jak se dá použít. Buď jako intenzivní noční zábal, kdy ho nanesete na celou délku vlasů a jdete spát, dále jako hodinový zábal a nebo jako sérum po umytí hlavy, kdy malé množství nanesete do konečků vlasů. Dalším oblíbeným olejem je kokosový, který se prodává v tuhé formě, ale když ho promnete v rukou stane se z něj olej, vhodný jak do vlasů tak i na tělo, velmi si ho oblíbily světové modelky, které ho také používají v kuchyni např. ke smažení, použití je stejné jako u arganového oleje.

Masky a zase masky

Na trhu existuje nepřeberné množství masek s různými vitaminy nebo funkcemi ať už proti krepatění, na suché vlasy, nepoddajné, mastící, barvené, tmavé, dlouhé a věřím, že každá z vás má doma svého favorita na kterého nedá dopustit. Doma si udělejte své malé studio a pro aplikaci po dovolené si vyhraďte alespoň dvě hodiny relaxace a věnujte se pouze svým vlasům. Nejnovější trendy z oblasti vlasové péče hlásají, masku naneste ještě před samotným mytím vlasů, ano něco na tom bude a tak zkuste něco nového co vám zaručeně pomůže. Účinky ještě znásobíte pokud vlasy zabalíte do potravinářské fólie a obalíte předem nahřátým ručníkem, masku nechte takto působit alespoň dvacet minut, vlasy se krásně zregenerují.

Zdroj: ogii.lv

Pokud se budete chtít další léto vyhnout nepříjemnostem ve formě zničených vlasů, vsaďte na prevenci, do kufru si příští léto nezapomeňte sbalit ochranný sprej na vlasy s UV faktorem, klobouk či šátek a po každé návštěvě moře či bazénu si důkladně umyjte vlasy vlažnou vodou. Dále existují nesmyvatelné kondicionéry, ale vybírejte ty, které chrání vlasy před UV zářením. Za větrného počasí si dlouhé vlasy stáhněte dozadu, aby se vám necuchaly. Pokud budete dodržovat tyto rady, nebudete se již při příjezdu domů trápit jak máte zničené vlasy.

Autorem článku je Martina H.. Článek najdete v kategorii cestování a dovolená, kosmetika, vlasová i tělová a vlasy a účesy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu