Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend představil novinky dvaceti tuzemských návrhářů

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend představil novinky dvaceti tuzemských návrhářů

13. září 2014, fashion, week, prague, navháři, kolekce, móda, ivanamentlova, jakubpolanka, katerinageislerova, klaranademlynská, zombieboy

Sponzorované odkazy

Před pár hodinami se uzavřela brána největší módní události v České republice Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014, kterou navštívilo mnoho známých osobností z řad modelek, herců, sportovců, uznávaných časopisů, ale také veřejnost, která se o módu a módní trendy zajímá. Největším trhákem letošního ročníku byla návštěva tzv. „zombie boy“ (pozn. potetovaný model), který se také předvedl na přehlídce Jakuba Polanky. Oficiální termín přehlídek byl stanoven od 4. 9. 2014, ale samotný maraton započal již v pondělí prezentacemi, workshopy a výstavami, které s módou souvisí. Letošní novinkou na MBPFW 2014 byla prezentace kolekcí jaro/léto 2015.

Nejdiskutovanější přehlídka byla ta od Ivany Mentlové pro Pietro Filipi. V rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu 2014 představila česká značka v pořadí druhou kolekci od Ivany Mentlové – první vznikla na sezonu podzim/zima 2014. Ivana Mentlová se vyznačuje pravými kožešinami, kůži, kvalitními materiály, které nejsou až tak dostupné pro veřejnost a tak bylo zajímavé zhlédnout jak se popere s úkolem, navrhnout kolekci pro širokou veřejnost. Úkolu se zhostila na výbornou a opět nezklamala, převládala barva černá a bílá, vsadila na elegantní ženské kousky, saka, kalhoty a doplnila je o trendy klobouky.

Mezi další mladé talentované návrháře, kteří se představili na MBPFW 2014 byla Kateřina Geislerová, její výrazně ženská tvorba si okamžitě získala i české publikum a módní znalce. Nová kolekce na jaro/léto 2015 se nesla v duchu elegantně odlehčeného stylu. Modely definují jasné tvary se zajímavým vrstvením, výsledek byl velmi komplexní. Mezi základní materiály, která Kateřina Geislerová použila byly hedvábí, jemná vlna a kůže.

Jednoho z nejznámějších českých návrhářů Jakuba Polanku lze přiblížit několika větami: absolvent pražské UMPRUM a pařížského Institut Français de la Mode. Nejlepší návrhář podle Elle Style Awards a jeden z nejnadějnějších talentů mladé generace podle Vogue Italia. Po poslední kolekci, kdy se inspiroval multikulturní pařížskou čtvrtí Belleville, se Jakub opět vydal za etnickou vizí, tentokrát však i s „bandou rytířů Jedi“. Nechal se inspirovat záběry z Hvězdných válek, kde africká krajina s tradičním obydlím získává s futuristickými prvky náladu jakýchsi „sci-fi nomads“.

Klára Nademlýnská, to už je v českých módních vodách velký pojem, její kolekce jsou charakteristické čistotou stylu, vybranými materiály a luxusním zpracováním. Nová kolekce Kláry Nademlýnské se nesla v temnějších barvách kontrastujících s oranžovou nebo bílou. Vedle různorodých textilií se v kolekci mísily i styly – minimalismus s dnes již retro futurismem charakteristickým pro období 60. let.

Střípky z týdne módy

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014 je tedy oficiálně za námi, celá akce byla velmi vydařená od začátku až dokonce, kolekce všech návrhářů byly úžasné, ohromující a kouzelné. Představilo se přes dvacet českých módních návrhářů ať už začínajících mladých a talentovaných tak i těch známějších ze světa módy a my se můžeme těšit na další ročník, už nyní sedí návrháři ve svých dílnách a přemýšlí čím nás ohromí příští rok.

Zdroj: Martina H.

Autorem článku je Martina H.. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, doplňky, kabelky, módní značky a návrháři a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu