Jarní šaty

Jarní šaty

19. dubna 2015,

Sponzorované odkazy

Šaty zkrátka do dámského a jarního šatníku patří. Ať už jsou volnější, kratší či delší, bez vzoru nebo s motivy. Letošní jaro dává jednoznačně přednost květinovým a motýlovým vzorům či jednobarevným modelům jako je mentolová, meruňková nebo lososová.

Šaty pro moderní ženu

Základem je umět si vybrat z velké nabídky šatů různých barev, střihů a materiálů. Nejdůležitějším bodem je – umět si správně vybrat, co vám nejlépe padne. Ideálním řešením je, zaměřit se na dominantní barvu, která ve vzoru převažuje. Myslete také na ideální doplňky a vhodnou obuv. Buďte sladěna od hlavy až k patě a žádné další barvy k celkovému outfitu nepřidávejte.

Krajkové šaty

V případě, že se vám zalíbí šaty, které jsou v kombinaci více barev, je ideální zvolit si jednu – dominantní, která bude v převaze. Samozřejmě bílá a černá barva se kombinuje nejlépe. Ovšem co třeba letošní jaro vyzkoušet barvy v kombinaci modré a žluté, zlaté a hnědé nebo zelené a oranžové?
Právě tyto pastelové barvy se nejlépe vyjímají na krajce, které se nemusíte ani letos vyhýbat. Něžné krajkové šatičky v jasných barvách by neměly chybět v žádném šatníku.
Kromě krajky si zamilujete jemné potisky motýlů a kytek v kombinaci s ženskými střihy.

Dlouhé krajkové šaty, k zakoupení na prodejnách H&M, cena 1299,– KčDlouhé krajkové šaty, k zakoupení na prodejnách H&M, cena 1299,– Kč
Šaty s volánem peplum, k zakoupení na prodejnách H&M, cena 499,– KčŠaty s volánem peplum, k zakoupení na prodejnách H&M, cena 499,– Kč

Jemná divočina

Stejně tak jak pastelové barvy nebo krajka, bude letošní jaro doslova na prvním místě v kontrastních barvách a vzorech. Na první pohled na vás tato móda může působit trošku neurvale a divoce, ale k jaru odvaha zkrátka patří. Zkuste nahradit nudnou šeď a černé šaty něčím výraznějším. Osvědčenou značkou je např. Desigual nebo Culito. Tyto španělské značky v sobě nesou jistý temperament a dokáží rozproudit krev v žilách.
Barevné nemusí být pouze šaty, ale samozřejmě i doplňky, kabelky, pantofle, čelenky apod.

Jarní šaty, zn. Desigual, více info na desigual.comJarní šaty, zn. Desigual, více info na desigual.com

Na materiálu záleží

Jednoduché šaty v bohémském stylu budou letos absolutní výhra. Nejlépe uděláte, když se při výběru na prvním místě zaměříte na materiál. Hedvábné šaty se vzorem můžete nosit na jaře a i v létě. Co se týče délky, nosí se všechny: mini, maxi, asymetrické a i klasické varianty.
Snažte si zapamatovat, že čím kratší je sukně, tím decentnější zvolte dekolt. Ke krátkým šatům se hodí spíše nízký podpatek, ale samozřejmě, pokud jste milovnicí vysokých bot, nic tím nezkazíte.

Chladnější jaro

V případě, že vám bude v lehkých šatech zima, pořiďte si navíc i sáčko, které se dokonale hodí nejen k šatům, ale i k sukni, kalhotám apod. Takové elegantní sako patří mezi základy šatníku. Dá se využít při běžném nošení i při formálních příležitostech.

Autorem článku je Eva Gomelská. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu