Zažijte nostalgii 50. let / Dlouhé rukavice

Zažijte nostalgii 50. let / Dlouhé rukavice

14. listopadu 2010, rukavice, dlouhé rukavice, dámské doplňky, trendy podzim zima 2010

Sponzorované odkazy

Kdo by nechtěl vypadat jako hvězdy stříbrného plátna v době, kdy se točily ty nejkrásnější filmy? Snídaně u Tiffanyho a Prázdniny v Římě se pokládají jako jedny z nejlepších filmů vůbec. A to i z pohledu módního. Díky prvnímu z nich v dnešní době stále oblékáme malé černé, díky druhému stále věříme v zázraky. K jednomu ze symbolů elegance patří i sofistikované dlouhé rukavice. I vy se jimi můžete chlubit a napodobit tak styl módní ikony Audrey Hepburn. V minulosti byly tyto rukavice znakem bohatství a luxusu a využívaly se převážně k doplnění oblečení na slavnostní události. Ujaly se především v 19. a 1. polovině 20. století.

Dlouhé rukavice krásně a prakticky doplňují trend podzimu a zimy – kabátky ve stylu padesátých let. Kromě kulatých límečků někdy zůstávají jejich rukávy ve ¾ délce, aby si uchovaly svou roztomilost. Na podzim jsou se zatnutím zubů ještě nositelné, v zimě však při jejich nošení obstojí jen opravdoví otužilci. Pokud si k němu dlouhatánské rukavice natáhnete, nachlazení se bát nemusíte. V tomto případě jsou nejvhodnější roztomilé a hřejivé pletené rukavičky. Díky mé slabosti pro podobné kousky jich vlastním také několik a vřele je doporučuji i vám. Úžasné jsou třeba dlouhé palčáky, sice v nich budete trochu neohrabaná, pro svou infantilnost vypadají nádherně.

Jedním z „rukavicových“ trendů je nošení jejich elegantních kožených obdob, v minulosti se objevily třeba na přehlídkách Burberry Prorsum, Marca Jacobse nebo Zaca Posena. Pokud si je rozhodnete koupit, v žádném případě nebudete litovat. Jsou nadčasové, chic a zaručují sexy look jako mávnutím proutku. Kromě obligátní černé si je můžete dopřát i s efektem hadí nebo krokodýlí kůže, vybírat ale můžete i z jiných rozličných barev a vzorů.

Mimo kůže se rukavice vyrábí i z jiných materiálů. Nejméně praktické jsou semišové rukavice, hlavně kvůli jejich náchylnosti k „zachytávání“ nečistot a nesnášenlivosti s deštěm, vhodnější jsou třeba elegantní a krásné sametové. Krajkové rukavice si mohou dopřát snad jen zapřísáhlí vyznavači vintage nebo extravagance.

V zásadě platí, že by rukavice měly být ve stejné nebo ladící barvě outfitu. Pokud si je na sebe navléknete, příliš to nepřehánějte s doplňky – jsou samy o sobě zdobné dost. Rukavice se dají nosit buď úplně vytažené, nebo srolované do půlky předloktí.

Pořízení dlouhých rukavic vás nezruinuje, pokud ovšem netoužíte po rukavících Lanvin či Louis Vuitton, ceny normálních rukavic se totiž pohybují asi od 100 do 500 (samozřejmě záleží na výběru obchodu).

zdroje: Digital Vision/Photodis­c/Thinkstock, www.polyvore.comwww.net-a-porter.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu