Letní tipy v péči o vlasy

Letní tipy v péči o vlasy

9. června 2015, péče o vlasy, letní péče o vlasy, vlasová kosmetika, ochrana před sluncem

Sponzorované odkazy

Většina z nás s radostí sleduje módní trendy. Zaměřujeme se zejména na oblečení a doplňky. Každou sezónu se objevují must have kousky, barevné trendy a nově vytvořené střihy z dílen módních návrhářů. Zaplaví nás velké množství informací, jak kombinovat outfit a na jaké příležitosti se dokonale hodí. Do módního světa ale také patří trendy v líčení a účesech. Málokdo si už uvědomuje fakt, že dokonalý look začíná v péči o tělo. Tentokrát se zaměříme na účesy a pokusíme se nahlédnout pod pokličku letní péče o vlasy.

Žádná škola nelze vystudovat bez potřebných základů. Začneme od základní péče, bez které nemůže být žádný účes dokonalý. Zdravé vlasy a pokožka hlavy jsou prvním stupněm k úspěchu.

„Základní péče zahrnuje správně zvolený šampón a masku či kondicionér. Šampón aplikujeme alespoň dvakrát, dobře opláchneme a následně použijeme masku nebo kondicionér. Výběr přípravků je přitom stěžejní. Jejich výběr je vhodné konzultovat s odborníkem,“ říká Michal Trnečka z Kadeřnického salónu Perfect.

V létě jsou vlasy často dehydratované. Příčina se skrývá v opakovaném namáčení a sušení na sluníčku, proto je velmi důležité věnovat vlasům během letních dnů speciální péči. Na trhu nalezneme speciálně vytvořené péče, které se zaměřují na vliv slunečního záření. Důležitý je přitom šampón omývající chlór a sůl usazené ve vlasech. Dále nezapomínáme na hydratační masku, která dodá pružnost, lesk a UV ochranu. Skvělým doplňkem jsou olejíčky po koupání. Princip je stejný jako u olejíčků na opalování, jejich účelem je chránit pokožku hlavy.

„Doporučuji Morphosis – sluneční řadu od firmy Framesi. Obsahuje After sun shampoo, který dokonale odstraňuje zbytky písku, soli a chlóru. Následně After sun condicioner pro výživu a hydrataci. Zajišťuje také obnovení vlasové struktury po slunění. Za zmínku stojí ještě Sun protective invisible spray – pomáhá chránit před negativními vlivy slunečního záření. Celá tato řada obsahuje extrakt z ibišku, který zvláčňuje a chrání vlasy před dehydratací i UV zářením“, prozrazuje svůj tip Trnečka.

Každý máme ovšem jiný typ vlasů a rozhodně nespoléhejme na běžné dělení produktů v drogériích podle barvy vlasů. Správná cesta k zdravým a dobře vypadajícím vlasům vždy začíná u dveří zkušeného profesionála.

Foto: www.kadernictviperfekt.cz

Autorem článku je Martina Bečková. Článek najdete v kategorii vlasová i tělová.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu