Péče o pokožku v létě!

Péče o pokožku v létě!

30. července 2015, opalovani, slunce, leto, kremy, spreje, gely

Sponzorované odkazy

Milujete snědou zlatavou pokožku, kterou si dovezete z dovolené a pak se sní rádi chlubíte ostatním? My vám poradíme jak si prodloužit opálení. Zdravé opalování nekončí jen u opalovacích krémů. Stejně důležité je i ošetření pokožky bezprostředně po něm.

Primárním úkolem přípravků po opalování je zklidnění a regenerace kůže, především ale obnovení její vlhkosti a pružnosti. Proto bychom měli využívat hydratační mléka, oleje a spreje, které jsou běžně dostupné na našem trhu.

1. Zarudlá či jinak podrážděná pokožka

Po každém opalování bychom měli dbát zvýšené kontroly, zdali jsme slunění nepřehnali a nejsme spálení. Proto bychom už během opalování měli dodržovat rady dermatologů a vyhýbat se slunci od 11.00 do 15.00 kdy je slunce nejintenzivnější a během chvíle nás může spálit. V případě, že naše pokožka vykazuje jasné znaky zarudnutí, musíme okamžitě jednat. Naše první kroky z pláže či od bazénu by měly vést nejlépe do chladné klimatizované místnosti a na postižená místa aplikovat chladivé gely, kterých je v lékárnách více než dostatek. Pokud nemáte nic po ruce, můžete dát na babské rady a chladit obyčejnou vodou nebo využít bílý jogurt nebo použít použité čajové sáčky heřmánkového čaje. Lepší variantou je ale být dokonale připraven.

2. Péče o pokožku bezprostředně po opalování

Po každém opalování byste raději měli sáhnout po hydratačním mléku, tělovém krému či spreji nebo jiném prostředku vhodném právě pro tyto účely. V lékárnách a drogeriích o ně rozhodně není nouze. Pomáhají s regenerací vaší pokožky po dlouhém pobytu na přímém slunci a poskytují příjemný chladivý efekt. A při volbě správného produktu, tak můžete snadno předejít bolestivým večerům se spálenými zády. Dobré je také vitamínová výživa ve formě beta karotenových kapslí, které vás chrání vnitřně.

3. Čemu se vyvarovat?

Určitě se vyhýbejte pobytu na přímém slunci v období mezi 11. až 15. Hodinou. Rovněž neslučujte opalování na slunci a v soláriích během jednoho dne. Víme, že dovolená je vždy časově omezená, ale intervaly opalování si úměrně rozdělte a s každým novým dnem raději mírně zvyšujte. Hlavně svou kůži nenechávejte bez ochrany.

4. Pomocníci při opalování?

Co si tedy přibalit sebou abyste si nepřivezli rudé zbarvení? V první řadě opalovací krémy vysokého faktoru, chladivé gely, panthenol, beta-karoten, dále si nezapomeňte sbalit pokrývku hlavy – klobouk, kšiltovka, šátek, dále sluneční brýle, které vám chrání zrak i pokožku kolem očí.

Zdroj: lekarna.cz

Autorem článku je Martina Hynková. Článek najdete v kategorii kosmetika a vlasová i tělová.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu