Největší módní událost roku Mercedes-Benz Prague Fashion Week se blíží

Největší módní událost roku Mercedes-Benz Prague Fashion Week se blíží

2. srpna 2015, prehlidka, show, kolekce, mercedes, benz, prague, fashion, week

Sponzorované odkazy

Historie

Mercedes-Benz Prague Fashion Week prošel od svého vzniku v roce 2010 přirozeným vývojem. Zpod širého nebe na „nejdelším mole ve střední Evropě“ v Pařížské ulici přes bílý „fashion stan“ dospěla ke konceptu aktuálního „fashion temple“ v atraktivních historických budovách, které nabízí návrhářům skvělé prostředí pro atraktivní prezentaci. Od roku 2013, kdy se stala titulárním partnerem akce automobilka Mercedes-Benz, je Prague Fashion Week součástí celosvětové rodiny prestižních týdnů módy, které Mercedes-Benz po celém světě zastřešuje.Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend roste. Přivítejte Mercedes-Benz Prague Fashion Week!

Nová tvář, nové logo i nový název

Podzimní edice největší přehlídky české a slovenské módy má nový název, logo a tvář. Tou je Eva Doll, topmodelka agentury Czechoslovak Models a miláček světoznámé fotografky Ellen Von Unwerth, kterou můžete znát z obálek a stránek magazínů jako jsou Harper's Bazaar, L'Officiel, Vogue, Schön nebo Interview. Nový vizuál akce nafotil Stanislav Merhout.

Na koho se můžeme těšit

MBPFW je největší módní událostí v ČR. MBPFW představuje tvorbu pečlivě vybraných návrhářů z Česka a Slovenska, kteří zde v premiéře odhalí své aktuální kolekce na příští sezonu. MBPFW doplňují zvučné zahraniční značky v komerční sekci. MBPFW pracuje s výraznou estetikou, která je inspirována přehlídkami v Paříži nebo Miláně, a v rámci své choreografie si klade za cíl propojovat různé umělecké disciplíny. MBPFW má jako jediná módní akce v ČR mezinárodní přesah (patří do celosvětové sítě fashion weeků organizovaných pod hlavičkou Mercedes-Benz podobně jako New York, Berlín, Sydney, Moskva, Istanbul či México City). MBPFW se soustředí na atraktivní publikum ze světa módy, designu, umění a byznysu. MBPFW každoročně vítá významné české i zahraniční hosty. MBPFW spolupracuje s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze, která akci poskytuje záštitu.

Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku se zúčastní návrháři jako Jakub Polanka, Denisa Nová, Kateřina Geislerová, Petra Ptáčková, Martina Špetlová nebo trio LaFormela. Kompletní seznam návrhářů i program najdete již brzy na webu www.mbpfw.com.

Lokace Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Celá tato velká modní show se uskuteční v ZIBA Muzeu moderního skla. ZIBA bude moderní, inspirativní a pulsující výstavní centrum současného skla. Jedinečné spojení zážitkově koncipovaných stálých expozic, atraktivních výstav současné světové a české sklářské tvorby a širokou nabídku programů doplní zastoupení předních sklářských značek, sklářská huť, restaurace a kavárny.

Budova ZIBA

ZIBA Muzeum moderního skla sídlí v honosné budově bývalé Zemské banky postavené v roce 1896 v novore­nesančním stylu podle projektu architekta Osvalda Polívky. Reprezentativní stavba byla v minulosti také sídlem Živnostenské banky a Unicredit Bank. Pro své jedinečné architektonické řešení, skvostnou uměleckou výzdobu i historický význam byl tento bankovní palác prohlášen národní kulturní památkou. Současná rekonstrukce a adaptace interiérů pro expozice ZIBA probíhá pod vedením renomované pražské architektonické kanceláře DaM.

Proto si nezapomeňte zapsat do svých diářu datum 31.8. – 6.9. 2015 sejdeme se tam a určitě to bude stát za to!

Zdroj: mbpfw.com

Autorem článku je Martina Hynková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky, módní značky a návrháři, šperky a hodinky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu