Denim móda útočí – džíny podzim 2010

Denim móda útočí – džíny podzim 2010

12. listopadu 2010, džíny, podzimní džíny, podzimní móda, Levis, Lee, Pepe Jeans, Replay, džíny podzim 2010, džíny zima 2010

Sponzorované odkazy

Mnozí si myslí, že džínová móda je velmi jednoduchá. Prostě jednou frčí zvonáče, jednou zas skinny a v létě jsou džíny světlejší, v zimě zase tmavší. Stálicí jsou rovné střihy, které se nosí v podstatě stabilně. To vše je pravda, nicméně denimové značky jdou ruka v ruce s módními trendy a uzpůsobují jim jednotlivé modely. Protože konkurence je veliká, každá značka se snaží nabídnout něco jedinečného.

Abychom odhalili módní trendy podzimních jeanů, podíváme se, co nabízejí ti nejpovolanější – denimové značky. Konkrétně Levis, Lee, Replay, Pepe Jeans. Džíny nabízejí i jiné značky, i značky velmi luxusní, ale ty se většinou drží klasiky a elegantnějšího vyznění.

Nesmrtelné Levisky

Značka Levis symbolizovala již od svého prvopočátku ležérní městskou módu. Džíny, džínová bundička a pod ní nejlépe košile. Jelikož se tento styl opět vrací, neměli byste „Levisky“ opomenout. Za poslední dobu jsme jim věnovali několik článků, a tak jste se mohli přesvědčit, že nabídka je široká. Tak například znovuzrozené „zlatokopky“ Levi’s® 201®jeans.

Už pomocí „Levisek“ můžeme demonstrovat, že přednost dostávají ošoupané džíny, klidně i poplísněné, nebo trochu zažloutlé, prostě aby budily dojem, že jsou opotřebované. I když tato kultovní značka drží ošoupaný trend stále na uzdě.

Stejně tak dámské džíny jeví známky módních trendů ve velmi opatrné míře. Nechybí ale spadlý sed, ohrnuté nohavice a nebo mírně zažloutlé nohavice. Pochopitelně nechybí slimky – úzké džíny ideální do kozaček.

Podzimní jeany – takhle to vidí Lee jeans

Lee je také značka, která si po celé roky zachovává svůj styl a módním výstřelkům podléhá jen okrajově. Mně osobně vždycky připadaly „Leečka“ neznačkově, a přitom střihově perfektní. Tím myslím, že na první pohled člověk jen těžko rozezná, že se jedná o značkové džíny. Až při bližším prozkoumávání objevíte detaily, které způsobují, že tyto džíny vypadají perfektně.

Pánské džíny ovládly hlavně rovné střihy a černé nebo šedé praní. 

Stejně jako u „Levisek“ i Lee nenechaly bez povšimnutí mírně zažloutlé praní a drobné oděrky na nohavicích.

Z dámských džínů Lee pro podzimní sezónu zdůrazním několik typů: samozřejmě nechybí skinny jeans, popř. slimky – to je trend, který bez pochyb uvidíme ještě několik sezón u všech džínových značek. Stejně tak se přes pokusy vyšších pasů stále preferují bokovky – často čím nižší tím lepší. Plísňáky frčely už v létě, rozhodně se je nemusíte bát vzít i na podzim. Nebo zvolte černou či šedou barvu, ty jsou i u dámských džínů opravdu in!

A teď se dostávám k opravdovému hitu letošního podzimu – boyfriend jeans. Nic neznámého, ale doposud poměrně opomíjeného. Pánská střih džínů, který se směrem dolů trochu zužuje. Letos ovšem musíte nohavice nosit ohrnuté. Doplněné o kotníčkové boty, jsou prostě perfektní. Krůček po krůčku se s letními overaly vrací zpět lacláče.

Trendy pohodlné jeany – Replay a Pepe Jeans London

Poslední dvě značky, na které se podíváme, jsou Replay a Pepe Jeans. Ty si pro své střihy a celkové stylové zpracování získaly tisíce příznivců. Zákazníci u nich vyhledávají stále ty samé klasické střihy, od nichž vyžadují komfortní pohodlí. Jelikož toto pohodlí chtějí značky zachovat, soustředují se spíš na detaily.

Jako například Replay – snížené sedy, výrazné knoflíky, ošoupaná džínovina, nebezpečně nízké bokovky.

Pepe Jeans zase neustále hledá nová praní, přidává výrazné prošívání a pohrává si se základními střihy a dává jim novou formu.

Dámské džíny Pepe Jeans:

Zdroj: www.replay.it, www.pepejeans.com, us.levi.com , www.lee.comwww.diesel.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu