Pončo je hit podzimních módních trendů, který může nosit každý!

Pončo je hit podzimních módních trendů, který může nosit každý!

9. září 2015, pončo, trendy, podzim, kožešina, třásně, pelerína

Sponzorované odkazy

První zářijové dny jsou za námi a nastává tak nejvyšší čas poohlédnout se po módních trendech na letošní podzim, které můžete nosit již teď, kdy teploty léto nepřipomínají. Pokud byste si měla pořídit jen jediný nový kousek, určitě by to mělo být pončo. Tento módní kousek nám představili módní návrháři již na začátku jara kdy prezentovali podzimní kolekce na rok 2015.

Pončo se stalo hlavním módním trendem sezony podzim – zima 2014/2015. Ty nejvýraznější kousky představila značka Burberry Prorsum a anglická topmodelka Cara Delevingne. Ikonický kousek westernového stylu se stal ústředním motivem mnoha přehlídek podzimních i tzv. předpodzimních kolekcí. Sofistikovaný vzhled představila značka Burberry v Londýně i Chanel v Dallasu, kde francouzský módní dům uvedl kolekci pre-fall 2014. Pončo se stalo také nedílnou součástí chic podzimní kolekce italského návrháře Roberta Cavalliho i mistra jednoduché elegance Ralpha Laurena. Takto bychom ve výčtu mohli pokračovat dál a dál. My však nemusíme chodit zrovna na Pařížskou ulici, abychom byli trendy a chic, i v cenově dostupných řetězcích se objevují krásná ponča a je jen na vás, které si vyberete.

www.zoot.czwww.zoot.cz
www.zoot.czwww.zoot.cz

Momentálně vévodí především pletená ponča, ale také třásně, které jsme již mohli vidět na kožených variacích a s blížící se zimou se do obchodů dostanou také kožešinová ponča různých barev a kombinací. Pončo je trend velice praktický a hodí se opravdu pro každou ženu. Bez ohledu na styl či konfekční velikost. Dá se nosit v kombinaci s kalhotovým kostýmem i vzdušnými šaty. Můžete v něm vyrazit na důležitou pracovní schůzku, ale také na výlet do přírody. Možností, jak pončo začlenit do svého šatníku, máte opravdu mnoho.

www.asos.comwww.asos.com
www.asos.comwww.asos.com

Jak nosit pončo?

1.Nehleďte na hodiny ani kalendář

V těchto týdnech (a následujících měsících) noste pončo prostě kdykoliv a kamkoliv chcete. Ráno do práce, večer na rande, o víkendu na chalupě. Aktuální módní trendy nabízejí tolik variant, že nemusíte vůbec přemýšlet, kam jej nosit.

2.Dosáhněte absolutní harmonie

Klíčem k úspěchu, jak v objemném ponču vypadat dobře, je nosit ho společně s přiléhavým oblečením. Čím větší pončo si obléknete, tím přiléhavější nohavice či sukně si k němu oblékněte. Dosáhnete tak optické harmonie, kdy nohy vyniknout a vy nebudete vypadat jako chodící cirkusový stan. Úzké džíny, přiléhavé kalhoty, šortky s vysokými kozačkami, legíny, všechny tyto kousky s pončem vypadají velmi dobře. Nebojte se ani pouzdrové sukně, naopak se sukní kolovou či áčkovou zacházejte opatrně. Hhranice mezi šik bohémkou a fanynkou hnutí hippie, která zaspala konec 70. let, je totiž tenká.

3.Pohrajte si se střihem

Letošní kolekce nabízejí klasická ponča či pončo peleríny, které přehodíte přes ramena jako měkoučkou deku: mezi celebritami teď nejvíc letí ty od značky Burberry Prorsum. Peleríny jsou obecně variabilnější a můžete si s nimi více pohrát, jak ukázaly modelky na přehlídkách v New Yorku, Miláně i Paříži. Nechejte se jimi inspirovat.

4.Třásně ano i ne

Původní ponča vždy zdobily třásně, postupem času se však vytratily. Ne tak letošní sezonu, kdy je opět na výsluní uvedl Karl Lagerfeld v předpodzimní kolekci pro Chanel. Valná většina modelů však má hladké lemy a neevokují tolik divoký západ v době zlaté horečky.

5.Nebojte se objemu

Ponča se nebojte, máte-li kila navíc, ani pokud vám scházejí, v tomto je tento populární kousek podzimní garderóby skutečně demokratický. Vypadá dobře prakticky na každé ženě. Dobře zakryje větší bříško, boky i nevýrazný pas. O to více pak dává vyniknout nohám.

6.Na délce záleží

Modelky na přehlídkách vypadaly skvěle v jakémkoliv střihu (však to je také jejich práce), neměříte-li však alespoň 170 cm, dejte si pozor na délku ponča. Příliš dlouhé vás totiž opticky zkrátí, proto ženám malého vzrůstu náleží ponča v kratších délkách, aby mohly nohy opravdu vyniknout.

www.asos.comwww.asos.com

Zdroj: zoot.cz, asos.com

Autorem článku je Martina Hynková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu