Vyrazte na jízdu po Kalifornii s kolekcí Louis Vuitton Cruise 2016!

Vyrazte na jízdu po Kalifornii s kolekcí Louis Vuitton Cruise 2016!

19. října 2015, Louis Vuitton Cruise 2016, LV, Louis Vuitton lookbook, značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Cruise kolekce značky Louis Vuitton 2016 je vskutku impozantním a zajímavým počinem. Jejími aktéry jsou krajina a celosvětová atmosféra, ale především se Nicolas Ghesquiére nechal inspirovat architekturou vily Boba Hopea. Aby zachytil kontrast mezi surovým exteriérem a luxusním interiérem, umístil do kolekce kousky strohé a minimalistické, ale také zdobné a výrazné oblečení. Celkově se pak dá kolekce rozdělit do několika samostatných sekcí, které zachycují různé použité styly.

Tradice kůže

Kůži, jednu ze součástí identity značky, nám tentokrát Louis Vuitton představuje v mnoha rozličných podobách. Dlouhé sukně jsou tvořeny z kůže velmi měkké, že si ji můžete snadno splést s hedvábím, na halenkách zase můžeme objevit trojrozměrné krajkové vzory. Těsné pouzdrové šaty jsou pak ušity z kůže připomínající kůži aligátora. Oblečení je pak doprovázeno „tvrdšími“ koženými doplňky, jako jsou například kožené pásky s kovovými detaily.

Hollywoodský luxus

I v sekci s názvem Hollywoodský luxus nalezneme kůži, která je tentokrát zpracovaná do podoby „kapesníčkového“ řasení ze splývavé a lehké kůže nebo hedvábného mušelínu. Krásně se toto zpracování vyjímá na šatech, které tak tvoří alternativu ke klasickým večerním róbám. Na kalifornské umění pak odkazují prošívané barevné kabátky inspirované padesátými léty.

Výlet do pouště

V této sekci nalezneme úžasnou hru kontrastů, která spojuje lesk a mat, látky splývavé i pevné, dekorativnost i jednoduchost. Šaty jsou střižené tak, aby kopírovaly tělo, a zabarvené jsou do typicky pouštních odstínů khaki či pískové. Představuje se tu i kamufláž vzor či květinové motivy.

Colorama

V sekci Colorama se setkáváme s geometrickými a minimalistickými střihy, které oslňují především kombinacemi barev. Převažují studená modrá, teplé odstíny oranžové a potom více barevné 3D vzory inspirované indiánským folklórem.

Charismatická ženskost

Tato sekce pak představuje silné a asertivní ženy v oblečení inspirovaném hrdinkami historie, jako byla například Johanka z Arku. Hlavním prvkem je černá barva, která umocňuje gotický vzhled, i anglická krajka v jemné kůži.

Foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu