6 aktuálních podzimních trendů, na které nesmíte letos zapomenout

6 aktuálních podzimních trendů, na které nesmíte letos zapomenout

26. října 2015, F&F, H&M, Mango, Tally Weijl, rolák, trendy, podzim 2015, must-have, pelerína, pončo, denim, áčková sukně, dámská sukně, kotníková obuv, semiš, kůže, podzimní obuv, kožešina, kožich, sharling, třásně, animal

Sponzorované odkazy

Podzim je v plném proudu. V ranních hodinách se teploty dostávají již pod bod mrazu a listy ze stromů za chvilku jisto jistě všechny spadají. Luxurymag vám přinesl už spoustu článků o trendech, kterými je letošní podzim 2015 přímo přecpaný. Dnes si je tak všechny shrneme a pokud stále tápáte, doufáme, že tento článek vám udělá jasno.

Áčkové sukně

Pokud bychom srovnávali aktuální podzimní trendy abecedně, tak jako prvním bude sukně do tvaru A neboli ,,áčková sukně“. I když se chladné počasí se sukněmi přímo nekamarádí, tak se přesto řadí mezi přední trendy. Nezáleží vůbec na délce – mini, midi nebo maxi. Jedno je dokonce i materiál, ze kterého bude áčková sukně vyrobená – denim, semiš, bavlna či kůže. V obchodech sáhněte po propínacím střihu na knoflíky a vyrazte kamkoli se vám zachce.

Pelerína

Šik je letos na podzim i lehoučká pelerína. Tento poutnický pláštík, který si jen přehodíte přes ramena, se skvěle hodí do slunečného podzimu nebo jen na krátký pobyt venku (třeba při venčení pejska). Lze volit z několika stylů. Pelerína může být jednak ležérní, tak i honosně elegantní.

Kotníková obuv

Přesuneme se z módy oblečení do obuvnické módy. Letos na podzim 2015 jsou největším hitem mezi obuví kotníčkové boty. Stejně tak jako u sukní, tak i u kotníkové obuvi je jedno, jaký zvolíte materiál. Trendy jsou jak kožené, koženkové, semišové i gumové. V barevném provedení máte také volnou ruku. Klasické černé a hnědé, nebo v podzimních barvách bordó a khaki, či dokonce se vzorem animal.

Kožešina

Za poslední dny se zřejmě nejvíce roztrhl pytel s kožešinovým oblečením. Kožešina hraje prim především na dámských bundách a kabátech, buď jako doplněk kapucí a rukávů nebo je z ní vyroben celý model. Kožíšky se nyní řadí mezi módu ulice a nelze je zařazovat jen jako svršek na společenské akce. Trochu toho rošťáctví lze kožichu dodat při kombinaci s denimem či kůží. Nutno podotknout, že existuje i specializovaný trend nazývaný ,,sharling“, což je ovčí kožešina, která má jednu stranu semišovou a druhou pokrytou přistřiženo vlnou.

Rolák

Obrovský comeback na módní trh hlásí klasický a zřejmě nestárnoucí rolák. Ženy tento návrat zajisté ocení. Rolák je totiž skvělým pomocníkem při větrném počasí, které podzim často doprovází. Chrání a udržuje váš krk v teple, a ještě ke všemu je jedním z aktuálních trendů.

Třásně

Třásně byly zmiňovány již několikrát i v předchozí sezóně. Tento trend však přetrvává a oblečení, módní doplňky či obuv s třásněmi nyní patří mezi must-have kousky, které vám nemohou chybět. Třásně nejčastěji nalezneme na pelerínách, kardiganech, botách a kabelkách.

Foto: F&F, Tally Weijl, H&M, Mango

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení a kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu