Dámské podzimní a zimní kabáty jsou tady!

Dámské podzimní a zimní kabáty jsou tady!

25. října 2015, dámské podzimní kabáty, dámské kabáty, zimní kabáty 2015, dámské zimní kabáty 2015, dámské kabáty podzim

Sponzorované odkazy

Čas na podzimní kabáty už téměř vypršel, a tak pomalu chystejte teplejší modely. Jakkoli to může znít banálně, právě kabát je v zimním období základ. Krásný a praktický zimní kabát zahřeje a dodá vám šmrnc. Podívejte se do skříně, nebo vyrazte koupit rovnou úplně nový! A jaké že mají být letošní dámské zimní kabáty podle trendsetterů? Absolutně vede jednoduchost a hladký vzhled. Nechte vyniknout střih a materiály. Délka záleží na vás, můžete zvolit buď kratší, univerzální do půlky stehen, nebo ke kolenům. Letos se držte elegance a klasiky. Minimalismus má co do sebe!

Co se týče knoflíků, zvolte buď ty dvouřadé, nebo žádné – tedy skryté. Dvě řady knoflíků vypadají velmi dobře. Naopak ty skryté zajistí uhlazený, čistý look. Můžete dbát i na vzhled samotných knoflíků. Žíhané, leskle černé, kovové army nebo prudce originální.

Elegantní kabáty, Zdroj: Ann ChristineElegantní kabáty, Zdroj: Ann Christine

Zvýrazněný pas vám dodá na ženskosti a vytvaruje sexy postavu. Vybírejte projmuté kabátky nebo ty s páskem. Ten původní zkuste nahradit třeba tenkým koženým, což je velmi působivé a decentní. Můžete si dovolit i kabáty rovné nebo tzv. peleríny, ale pečlivě je vyzkoušejte, nesluší totiž všem typům postav.

Pokud chcete být odvážnější, tedy nezůstat jen u letošní vyzdvihované strohosti, je i pár detailů, které jsou výrazné a módní. Například límce. Nejen, že se nosí abnormálně velké, až v přehnaných velikostech, ale vedou kožichové aplikace. Ať už pravé, nebo falešné. Chlupaté límce jsou oživením.

Kabáty, Zdroj: H&M.comKabáty, Zdroj: H&M.com

Na některých zimních kouscích dominují nabíraná ramena a kanýrky. Módní hit, který se vrátil na mola už v létě. Tento typ ale sluší jen drobnějším postavám a užším ramenům. Dávejte pozor, abyste nevypadala jako Golem. Sem tam se objevují také army kabáty, které mají našité výrazné, kovové nebo třeba blyštivé klopy. Zajímavá aplikace, vojenský styl nás drží celý rok.

Absolutním glamour hitem sezony jsou kožichy. Ať už pravé a luxusní, nebo ty z napodobeniny. Na módních molech a v obchodech se to jimi jen hemží. Pokud sáhnete po tom falešném, dejte si pozor, aby nevypadal příliš uměle a lacině, vše pak ztrácí své kouzlo. Tipem jsou také kožichové vestičky, pokud zrovna nemrzne a odložíte teplý podzimní kabát.

Kabátky, Zdroj: H&M.com, Ann ChristineKabátky, Zdroj: H&M.com, Ann Christine

Letos klidně vsaďte na kůži. Jen ty velmi odvážné si ale pořídí opravdový kožený kabát, nebo případně imitaci. Je sázkou do loterie, musíte vybírat opravdu pečlivě a se vkusem, pak zabodujete. Kabátek by měl mít šmrnc, dokonalé propracování a střih. V dlouhém utahaném kabátě po kotníky můžete vyrazit leda tak na metalový koncert nebo strašit děti do parku.

Velmi praktické jsou mimojiné zimní kabáty v lehce sportovnějším looku, které užijete a oceníte. In jsou ty péřové, nabírané, kvitované pořádně lesklým materiálem. Přepásejte se širokým páskem a můžete vyrazit. Na procházku po městě nebo ke sportovnějšímu ležérnímu outfitu úplně perfektní. Navíc ve vánici a mrazu opravdu zahřejí.

Kožené i kožíškové kabátky ze zimní kolekce, Zdroj: New YorkerKožené i kožíškové kabátky ze zimní kolekce, Zdroj: New Yorker

Co se barev týče, dámské zimní kabáty pro rok 2015 až takovou svobodu ve vyběru nepřinášejí. Absolutním vítězem jsou odstíny béžové a camel. Nic nezkazíte ani klasickou černou, šedou nebo tmavě modrou. K jednoduchému kabátku se hodí i výraznější odstíny, jako je rudá nebo sytě růžová.

Tip: Určitě si prohlédněte kolekci Max Mara, Michael Kors, Burberry, Zara, Mango nebo Topshop. Zima bývá někdy nepříznivá a ponurá. Ale konečně nám přinesla čas na kabátky, které tak milujeme. Oblékněte je a užívejte!

Autorem článku je Martina Hynková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu