Fenty Puma by Rihanna pro podzim a zimu 2016

Fenty Puma by Rihanna pro podzim a zimu 2016

19. května 2016, Fenty Puma by Rihanna, Rihanna, Puma, Fenty Puma, Fenty by Rihanna, kolekce, podzim/zima 2016

Sponzorované odkazy

Newyorský fashion week byl zajímavý z mnoha důvodů, jedním z nich bylo však bezpochyby představení velmi očekávané kolekce Fenty PUMA by Rihanna. Spolupráce této oblíbené sportovní značky a barbadoské zpěvačky trvá už od roku 2014 a letos je to vůbec poprvé, co můžeme vidět celou kolekci tvořenou pod Rihanninou taktovkou. Sezona podzim/zima 2016 bude více než zajímavá!

Zpěvačka v roli návrhářky

Rihanna už dávno není pouze zpěvačkou a spolupráce s různými módními značkami oznamuje čím dál častěji. Jedním z nejnovějších počinů je také vytvoření kolekce bot pod značkou Manolo Blahnik. Při pohledu na kolekci Fenty by Rihanna pro sezonu podzim zima 2016 je jasné, že má tato zpěvačka nejen zlato v hrdle, ale zároveň i velké vlohy pro navrhování. Její módní přehlídka na týdnu módy v New Yorku byla obrovským zážitkem. Na mrazivě chladné scéně, která překypovala energií, jsme mohli sledovat modelky oděné do kousků z této kolekce, v níž nechyběly boty, oblečení ani doplňky pro muže i ženy.

Neotřelá inspirace Japonskem i gotikou

Hlavním zdrojem energie byla pro Rihannu současná japonská pouliční kultura, ale i její tradice. Vše navíc zkombinovala s gotickou módou a oversize modely. Nadměrné velikosti se nejvíce objevují na objemných bundách i dlouhých rukávech. Po vzoru současné módy také Rihanna v jednotlivých modelech stírá rozdíly mezi ženskými a pánskými střihy. Za pozornost tak v kolekci zajisté stojí kousky jako dlouhé kimono šaty, teplákový trikot, šněrovací korzet či body. Důležitou roli v kolekci hrají také boty, ale najdeme zde i doplňky jako ledvinku, tašku přes rameno či šátky a čepice.

Přetvořená tradice podle Rihanny

Rihanna dala do kolekce velký kus sebe, což dokazují i její vlastní slova: „Tato kolekce nereprezentuje jen to, kdo jsem a jak se oblékám, ale také posouvá hranice mé spolupráce s PUMOU. Chtěla jsem PUMĚ ukázat něco nového, nepředvídatelného a neočekávaného, jako je japonská pouliční kultura s nádechem ponurosti. Hrála jsem si s texturou a střihy a použila jsem luxusní materiály. Přetvořila jsem tradici po svém. Těším se, že si kolekci užije také módní komunita a fanoušci.“

Foto: PUMA

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu