Denim nyní a navždy od Lindexu

Denim nyní a navždy od Lindexu

4. dubna 2016, Lindex, Better Denim, Better Denim now and forever, denim, džíny, košile, udržitelnost, životní prostředí

Sponzorované odkazy

Témata jako udržitelnost a životní prostředí se dostávají do zájmu módních řetězců čím dál častěji. Švédská značka H&M nabízí linii Conscious, nyní přichází s podobným konceptem i značka Lindex, která pro rok 2016 představuje kampaň Better Denim Now and Forever, tedy lepší denim nyní a navždy.

Jde to i šetrně!

V centru pozornosti jarní kampaně značky Lindex je udržitelnost materiálů i procesu. Od ledna 2016 je drtivá většina denimových kousků této značky vyráběna z udržitelné bavlny a také udržitelnými procesy, které šetří vodu, energii i chemikálie. Těšit se tak můžete na denimové oblečení pro ženy i děti, jež tolik nezatěžuje životní prostředí. „Jsme velmi hrdí na to, že jsme při výrobě denimu snížili dopady výrobního procesu na životní prostředí. Jedná se o velký krok k našemu cíli, kterým je do roku 2020 zajistit, aby 80% všech oděvů Lindex bylo vyrobeno udržitelnějšími procesy,“ říká Anna-Karin Dahlberg, manažerka podpory výroby u Lindex.

Outfit, který neškodí

Některé z oblečení Better Denim je udržitelné zcela – vyrobeno z organické bavlny s udržitelnými doplňky a to navíc procesy, které šetří vodou, energií a chemikáliemi. Všechny džíny s pěti kapsami mají například svou velikost natištěnou v pase oděvu, čímž se šetří papír, neboť není potřeba přidávat štítky s velikostí. Zcela udržitelné džíny mají visačky vyrobené z recyklovatelného papíru a připevněny jsou šňůrkou z organické bavlny. Některé džíny pak zacházejí ještě dál a z udržitelných materiálů jsou vyrobeny i veškeré doplňky jako zipy, knoflíky, nýty a nášivky.

Udržitelné košile, džíny i obuv

Kampaň Better Denim zahrnuje ještě jednu novinku. Tou je první upcyklovaná věc, tedy taková, která je opakovaně využita. V tomto případě jsou to tenisky ze znovupoužitého denimu. Všechny části těchto bot jsou udržitelné a vyrobené z denimu, který byl v obchodech Lindex získán od spotřebitelů při sběru textilu. Jestliže vás novinka tohoto roku značky Lindex zaujala a rádi byste si některý z udržitelných kousků pořídili, máte šanci v obchodech Lindex a na lindex.com.

Foto: Lindex

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu