Men Fall/Winter 2016 collection Louis Vuitton

Men Fall/Winter 2016 collection Louis Vuitton

2. října 2016, Louis Vuitton, pánská kolekce Louis Vuitton. LV, Kim Jones, Louis Vuitto podzim/zima 2016, kolekce Louis Vuitton, podzim 2016, zima 2016

Sponzorované odkazy

Fotografie Jacquese Henriho Lartigua, na které je vyobrazen stoh kufrů s iniciály LV ve stínu ikonické Eiffelovy věže, se stal stěžejním bodem pro celou pánskou kolekci pro nadcházející sezónu podzim/zima 2016. Výsledkem je kolekce oblečení, která sahá do historie bohatého dědictví značky Louis Vuitton, ale zároveň se stále potkává se současností a šatníkem moderního muže.

Cesta mezi minulostí a současností

„Tuto sezónu jsem byl inspirován Paříží – starou a novou,“ říká Kim Jones, umělecký ředitel pánských kolekcí Louis Vuitton. Konverzace mezi styly z minulosti a těmi současnými začíná érou art deco. Ta stanovila Paříž jako hlavní město umění, kultury a módy, ale také objevila modrý potisk jako vzor mužské elegance. Mostem, který pak módu dob minulých a současné trendy propojuje, se stal Alexis Von Rosenberg známý jako Baron de Redé. Tento prominentní francouzský aristokrat a bankéř žil od roku 1922 až do roku 2004 a představuje tak dokonalý spojující prvek obou období.

Nadčasový look díky značce Louis Vuitton

Pánská kolekce LV nabízí naprosté základy mužských šatníků, které nikdy nevyjdou z módu. Patří sem trenčkoty, dokonale padnoucí obleky i svetry, kterým nechybí funkčnost, propracovanost a styl. Cesta mezi různými obdobími pak pokračuje zajímavou volbou materiálů. Svrchní oblečení je lehké a odolné a dokonalé je jak zvenku, tak i zevnitř. Kašmír se v kolekci mísí s hedvábím pro neuvěřitelnou lehkost. Louis Vuitton pro tuto sezónu neopomněl ani denim, kdy džíny přetvořil do luxusního vzhledu.

Nezaměnitelný monogram

Stěžejním motivem celé kolekce je nezaměnitelný monogram značky Louis Vuitton, patrný především na doplňcích. Toto ikonické plátno Kim Jones přetvořil v nadčasové nové variace. Monogram Eclipse přináší dokonalý pohled na kontrast tónů šedé a černé, Monogram Illusion si pak hraje s kontrastem matu a lesku na kožených taškách a kufrech. Doplňky a oblečení z kolekce Louis Vuitton pro podzim a zimu 2016 se však nesou na stejné vlně a vzájemně si propůjčují barvy i motivy.

Foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu